Raisa, fetița de 2 ani din Breasta, Dolj, a fost găsită moartă. Ancheta se complică: Suspiciuni asupra familiei și pista răzbunării cămătarilor
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: IPJ Dolj
FOTO: IPJ Dolj
Fetița de 2 ani și jumătate din județul Dolj, care a fost dată dispărută seara trecută, a fost găsită moartă la câteva sute de metri de casă. Conform martorilor, copila avea urme de violență pe corp. 

"Chemați medicul repede. Un medic urgent", a fost momentul în care micuța Raisa Maria, în vârstă de 2 ani și jumătate a fost găsită fără suflare, la câțiva metri de casă, într-o zonă cu vegetație deasă. Incidentul s-a produs în comuna Breasta, județul Dolj. 

Inițial, un apel venit la 112 din partea unui vecin anunța că fetița ar fi dispărut din curtea locuinței în timp ce se juca alături de alți copii. Polițiști, pompieri și voluntari, sprijiniți de un elicopter, camere cu termoviziune și câini de urmă, au participat la operațiunile de căutare.

Descoperirea macabră a fost făcută în dimineața următoare unei nopți albe. Potrivit unor surse, există o cameră de supraveghere care ar fi surprins fetița atunci când a intrat în casa unor rude, dar nu și momentul când iese din locuință. În plus, în spatele casei terenul este extrem de greu de traversat, fiind împânzit de vegetație.

Fetița a intrat în curte și nu a mai ieșit

Între timp, mai mulți membri ai familiei Raisei au fost aduși la interogatorii, întrucât se presupune că ar fi furnizat informații eronate, ridicând o serie de suspiciuni, conform declarațiilor participanților la căutări. Mai multe persoane se află acum la sediul poliției pentru a fi audiate. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, dar încadrarea juridică ar putea fi modificată în funcție de rezultatele autopsiei.

Părinții fetiței moarte, care sunt acum la muncă în Spania, spun că au fost amenințați de multe ori cu moartea de cămătari. Ar avea datorii mari la ei și se tem că au acționat acum ca să-i sperie și să plătească. Este și una dintre pistele anchetatorilor.

Bunica fetiței a povestit că ar fi trimis-o la casa tragediei să ia niște pâine, ea pregătea masa, iar în locuință se aflau două nurori și doi nepoți. Unul în vârstă de 14 ani și celălalt cu 2 ani mai mare. Când a văzut că fetița nu vine, bunica s-a dus acolo. Unul dintre nepoți i-a spus că ar fi plecat pe ulițiă înapoi. Totuși, camerele de supraveghere arată altceva. Fetița a intrat în curte și nu a mai ieșit, conform Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI: Mobilizare uriașă de forțe pentru găsirea Raisei, fetița de 2 ani din Breasta, Dolj, care a dispărut / Update

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel