Raid al poliției franceze la sediul organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 - acuzații de corupție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Poliția franceză percheziționează sediul organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.  

Oficialii spun că raidurile fac parte din două anchete preliminare de corupție. BBC transmite că poliția analizează acuzații de favoritism și utilizare abuzivă a banilor publici în atribuirea contractelor de construcție.

Un purtător de cuvânt al comitetului de organizare Paris 2024 a declarat pentru BBC că organismul „cooperează pe deplin cu anchetatorii”.

Marți, anchetatorii anticorupție au sosit neanunțați la sediul comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice din Saint-Denis, o suburbie a Parisului, precum și la birourile Solideo, organismul public responsabil cu proiectele de construcție pentru competiție.

Organizația judiciară franceză responsabilă de urmărirea criminalității financiare, PNF, a confirmat ulterior că perchezițiile lor au fost efectuate în mai multe locații care implică cele două organizații.

Jocurile Olimpice din 2024 au loc între 26 iulie și 11 august, iar Jocurile Paralimpice au loc în septembrie.

Raidurile poliției de marți nu reprezintă decât cel mai recent episod care afectează mișcarea olimpică a Franței și sportul, în general, din ultimele luni.

În mai, președintele Comitetului Național Olimpic al Franței, Brigitte Henriques, a demisionat, o decizie care a surprins mulți experți în sport.

Nu a fost dat niciun motiv pentru decizia doamnei Henriques, dar se cunoaște faptul că totul ar fi venit pe fondul unor lupte intense în organizație.

La începutul anului, șefii federațiilor de fotbal și rugby din Franța au renunțat la posturile lor, în urma unor scandaluri de mare amploare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel