Data publicării:

Rafila spune că în comparație cu Colectiv intervenția la Crevedia a fost rapidă. Cum stăm cu paturile de arși în situații de catastrofă

Autor: Darius Muresan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, într-o intervenție la Antena 3 CNN, a declarat că în comparație cu Colectiv #2015, intervenția de la Crevedia a fost rapidă.

Alexandru Rafila a precizat că totul s-a desfășurat rapid, inclusiv transferul pacienților. În ceea ce privește paturile pentru pacienții cu arsuri pe o suprafață mare de corp, Rafila precizează că proiectele de infrastructură au fost deblocate și se află în plin proces de construcție în mai multe spitale din țară.

„Comparați modul în care s-a intervenit acum față de acum opt ani. Intevenția a fost mult mai rapidă, spitalele pregătite să primească, transferurile realizate. În ceea ce privește infranstructua, din păcate noi am găsit la Ministerul Sănătoții toate cele 3 proiecte cu Banca Mondială blocate, cu risc de a eșua, am reușit să le pornim.

Acum construim la Timișoara, urmează la Grigore Alexandrescu și Tg. Mureș, în timp foarte scurt. Noi am fost conștienți de nevoia centrelor de mari arși în situații de catastrofă. Trebuie să avem un număr de paturi”, a precizat Rafila.

Acesta a adăugat că „nicio țară nu are suficiente  paturi pentru a răspunde unui număr mare de pacienți”.

„Vor fi depășite 50 de paturi de mari arși (n.r. - în România) funcționale când vor fi finalizate proiectele”, a conchis Ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel