Rafila, SOLUȚII în războiul cu SARS-CoV-2. ”Lucrul ăsta trebuie făcut rapid!”
Data publicării:
Autor: Georgiana Caraman
WhatsApp
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a făcut mai multe declarații despre ceea ce nu funcționează în sistemul medical.

”În primul rând, cred că nu funcționează sistemul de sănătate publică care să poată să se concentreze pe anchetele epidemiologice, identificarea contacților și testarea lor, izolarea lor, bineînțeles, pentru cei care sunt pozitivi. Lucrul ăsta, în mod evident, nu se întâmplă în multe județe și, cred că, realocarea resursei umane din cadrul direcțiilor de sănătate publică din alte zone care, în mod evident, acum nu sunt vitale. Vă dau un exemplu: Inspecția Sanitară de Stat care, timp de două săptămâni, a făcut controale încrucișate aproape în toată țara la spitale, în loc să concentrăm acești oameni la partea de supraveghere, la anchetele epidemiologice.” a spus Alexandru Rafila, la Digi24. 

Tot în cadrul aceleași emisiuni, Alexandru Rafila a mai declarat că  ”lucrul ăsta trebuie foarte rapid făcut împreună cu o coordonare a întregii activități de la nivelul DSP-urilor de către Institutul Național de Sănătate Publică. Cred că trebuie să existe ședințe operative în fiecare dimineață care să analizeze bilanțul zilei precedente și să vadă unde este nevoie de intensificarea actiunilor de sănătate publică. Ca să putem să facem lucrul ăsta, avem în paralel nevoie de o creștere a capacității de testare, mai ales în unele județe și de introducerea foarte riguroasă a unui control extern de calitate care să certifice că rezultatele pe care le furnizează aceste laboratoare sunt rezultate de bună calitate.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel