Rafila: Nu se pune problema colmatării unităţilor de primiri urgenţe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu se pune problema 'colmatării' unităţilor de primiri urgenţe în contextul creşterii numărului de cazuri de infecţii respiratorii, iar internarea în spitale nu are 'nicio legătură' cu declararea epidemiei.

'Internarea în spitale nu are nicio legătură cu partea cu declararea epidemiei. Acolo discutăm despre carantină şi izolare, inclusiv a contacţilor. Despre asta discutăm. Situaţia poate fi mai dificilă în unele spitale, dar noi tocmai din cauza asta am pus la dispoziţia populaţiei centrele de evaluare ambulatorii. Facem apel la adresabilitate la medicul de familie. (...)

Nu avem în momentul de faţă semnale, cu excepţia unor spitale care, să spunem, sunt profilate şi lucrul ăsta o să-l discutăm în continuare în care şi alte spitale, aşa cum a fost în perioada pandemiei, să poată să primească persoane cu viroze respiratorii. Nu se pune problema colmatării, de exemplu, a unităţilor de primiri urgenţe. Dacă dumneavoastră vă uitaţi, sigur, la declaraţia unui manager de spital care spune - unitatea de ATI este copleşită. Câte paturi de ATI...? Noi avem cinci. Ăsta nu este un exemplu că situaţia este în vreun fel scăpată de sub control', a declarat ministrul Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă.

Vezi și alte declarații aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel