Data publicării:

Rafila nu exclude candidatura la prezidenţiale 2024. Chirieac: Candidat excelent. Are acest avantaj

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre varianta ca Alexandru Rafila să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 2024. 

Analiza făcută de către Bogdan Chirieac vine urmare a declaraţiei făcută recent de către profesorul şi deputatul Alexandru Rafila, cel care a spus că nu exclude o candidatură la prezidenţiale. 

"Participarea la o competiţie, cum ar fi la funcţia supremă în România, pentru oricine este o provocare. Nu am această idee dominantă, dar, în mod evident, într-o competiţie, PSD trebuie – şi nu mă refer neapărat la mine - să vină cu o persoană care să nu adune doar voturile stângii tradiţionale, trebuie să fie o persoană care să vină cu un proiect de ţară şi care să fie credibilă şi să poată să aducă la vot, pentru că este foarte important ca lumea să voteze şi aici PSD ar trebui să schimbe ce s-a întâmplat în anii trecuţi, când o prezenţă mai mare la vot era defavorabilă PSD. Nu exclud nimic. Cât timp sunt un om cu bună credinţă şi credinţă în Dumnezeu nu exclud nimic, pentru că cred că fiecare om are datoria să încerce să facă ceea ce este bine pentru această ţară şi nu trebuie să fie o dorinţă care să exacerbeze ambiţiile personale", a declarat, vineri seara, la Digi 24, Alexandru Rafila.

Ce a declarat Bogdan Chirieac

"Dacă mă întrebaţi pe mine, Alexandru Rafila este un candidat excelent. Şi pentru PSD, dar cred că mult mai important, pentru România. Alexandru Rafila este medic, este profesor universitar, reprezentant al României la OMS, deci cu conexiuni externe accentuate. A intrat şi în Parlament şi va căpăta şi o experienţă politică semnificativă, deci din toate punctele de vedere ar fi un prim candidat la prezidenţiale bun pentru România din toate punctele de vedere. 

Să vedem cu ce vine partea cealaltă, dar Alexandru Rafila cred că suntem cu toţii de acord că este o personalitate corespunzătoare pentru România", a declarat, sâmbătă, analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenţie telefonică la România TV, în emisiunea moderată de Cristina Şincai. 

"Vorbim despre asta mai ales dacă va fi sprijinit şi de Marcel Ciolacu - în care eu cred când spune că persoana care candidează la prezidenţiale nu trebuie să fie neapărat preşedintele partidului. Venirea lui Alexandru Rafila în PSD este opera lui Marcel Ciolacu, ori lucrurile sunt foarte clare. Dacă-l sprijină - şi este mult mai credibil Alexandru Rafila decât un om de partid din PSD care ar fi victimă la turul doi. În turul doi trebuie să atragi şi pe cei de centru, precum şi pe cei nehotărâţi, ori asta e foarte greu pentru un membru 'fool book' al PSD, ca să spun aşa. Ori Alexandru Rafila are această componentă: e medic, iar lumea respectă medicii", a mai subliniat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel