Rafila, aflat la semnarea contractului de execuţie lucrări Pavilion Municipal Bacău - integrarea în ansamblul medical al SJU Bacău: Investiție importantă / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a participat, vineri, la semnarea a contractului de execuţie lucrări Pavilion Municipal Bacău şi integrarea în ansamblul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

'Semnarea contractelor are o semnificaţie foarte importantă pentru că asta înseamnă că începe construcţia şi sunt multe locuri în ţară unde construcţiile spitalelor din cadrul PNRR au început, sunt chiar avansate, la Bistriţa, la Baloteşti, multe alte obiectuive care sunt în defăşurare. Aici, semnificaţia este şi mai importantă. Acest spital este de fapt un corp de clădire în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău, care în momentul depunerii proiectului purta denumirea de spital municipal, care însă fusese retras de către Guvernul Orban de pe lista spitalelor funcţionale din România', a spus ministrul Rafila, la semnarea a contractului de execuţie lucrări pavilion municipal Bacău şi integrarea în ansamblul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Ministrul a adăuagat că este vorba despre o investiţie de aproximativ 200 de milioane de lei, foarte importantă pentru Bacău.

'Gama de servicii pe care le poate oferi în momentul de faţă Spitalul Judeţean este foarte mare şi odată cu finalizarea acestei construcţii şi cu dotarea ei, serviciile de sănătate oferite judeţului Bacău vor fi la un nivel care să permită diagnosticul, tratamentul şi urmărirea pacienţilor la cele mai înalte standarde de calitate', a zis Rafila.

Rafila a mai preizat faptul că implicarea autorităţilor locale, a Consiliului Judeţean Bacău, au fost importante pentru soluționarea chestiunilor de ordin birocratic, administrativ, ce făceau problematică semnarea acestui contract.

'De data aceasta nu declarăm doar că facem spitale, ele se construiesc. Mă bucur că în decurs de câţiva ani, între doi şi patru ani, oamenii din România vor avea acces la foarte multe servicii medicale de înalt nivel, aşa cum îşi doresc de zeci de ani şi lucrurile nu s-au întâmplat. Acum se întâmplă şi sunt convins că aceste proiecte se vor finaliza', a mai zis Alexanxdru Rafila.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel