Rafila, după scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon, spune că unii folosesc subiectul pentru campanie. „Minciuni sau provocări”
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a participat la Forumul Naţional de Neurologie, unde a vorbit și despre scandalul morților suspecte de la Spitalul Clinic de Urgență 'Sfântul Pantelimon' din București.

'Vreau să vă spun ceva la care nu cred că v-ați așteptat neapărat. Mă voi referi și la strategia de boli cerebrovasculare, dar aș vrea să discutăm puțin despre încrederea în corpul medical, în sistemul sanitar și despre ceea ce se întâmplă în această perioadă care 'beneficiază' de campanie electorală, respectiv corpul medical este adus de multe ori într-o zonă care nu este a lui, adică zona politică, unde sunt diverse dezbateri, dispute de natură electorală. Nu o să mă auziți nominalizând un partid sau vreo persoană care face politică, dar noi trebuie să lucrăm, pentru că încrederea oamenilor în corpul medical se traduce în încrederea oamenilor în sistemul de sănătate.', a zis Alexandru Rafila.

'Cred că ceea ce se întâmplă cu profesioniștii din neurologie, dar și din multe alte specializări profesionale, respectiv aplecarea către pacienți, empatia și profesionalismul cu care tratează pacienții merită toată aprecierea, nu aducerea în derizoriu, prin diverse informații false, minciuni sau provocări”, a zis Rafila.

'Încerc să lucrez și cu organizațiile profesionale ale medicilor, ale asistenților medicali, pentru că ele trebuie să fie partenere în acest demers de construire a încrederii, prin modul în care transmit mesaje către proprii membri, prin modul în care se implică și aici aș dori să mulțumesc doamnei președinte a Colegiului Medicilor din Municipiul București Cătălina Poiană. A reacționat imediat când a apărut acest scandal, care putea să pună în umbră corpul medical de la Spitalul Sfântul Pantelimon.', a spus Rafila.

'Aceasta este reacția corectă, de implicare și nu de pasivitate în fața unor astfel de situații. Dacă sunt culpe medicale, ele trebuie evidențiate. Dacă nu, corpul medical trebuie apărat și respectat. Încrederea trebuie construită și susținută de noi prin ceea ce spunem și ceea ce facem.', a declarat ministrul Alexandru Rafila, la Forumul Național de Neurologie.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel