Rafila, despre noua tulpină din Marea Britanie. De ce e greu de identificat în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Profesorul Alexandru Rafila a făcut câteva precizări privind noua tulpină din Marea Britanie, confirmată vineri și în România. 

Întrebat dacă prin testări masive ar putea fi depistată mai ușor noua tulpină a coronavirusului, profesorul Alexandru Rafila a explicat că „depinde foarte mult de procedura de testare PCR.”

Profesorul Alexandru Rafila a atras apoi atenția asupra a trei aspecte.

În primul rând, nu se poate face secvențierea la toată lumea. E o procedură laborioasă, costisitoare, care necesită personal înalt specializat.”, a spus Rafila la Antena 3. 

„Punctul doi” atins de profesorul Rafila este că „nu se poate face această secvențiere doar pe baza diagnosticului rapid cu testul anti-gen.”

Nu în ultimul rând, spune Rafila, „testul PCR care se practică și ar putea să genereze suspiciuni, este un test care identifică trei porțiuni diferite ale genomului virusului SARS-CoV-2. În cazul în care testul PCR identifică două dintre regiuni, iar cea de-a treia, cea a proteinei spike, nu este identificată în cadrul acelui test, acesta constituie un tip de pacient care ar trebui investigat și făcută secvențierea.”, a continuat profesorul Alexandru Rafila.

În încheiere, Alexandru Rafila a precizat că „există o anumită particularitate la testarea PCR care generează suspiciuni. De data aceasta, la pacienta din Giurgiu, s-a confirmat.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel