Rafila: Dacă vom continua cu aceiași oameni, supunem poporul român unui experiment nefericit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook Alexandru Rafila
Foto: Facebook Alexandru Rafila
Vicepreședintele PSD Alexandru Rafila s-a referit la discursul lui Dacian Cioloș în fața plenului.

„A fost un discurs perfect, un discurs ideal, care ne duce într-o poziție prin care noi trebuie să credem că în acest discurs sunt lucruri care ar putea să se întâmple în România. Dar avem în minte lucrurile care s-au întâmplat în trecut. Noi nu putem să mergem înainte doar pe baza unui discurs. Să vedem ce s-a întâmpla în acest an care a trecut. (...) În momentul de față suntem în situația în care avem 18.000 de cazuri de zi, peste 500 de persoane care mor zilnic și nu am auzit la audierile doamnei ministru niciun moment în care dânsa sau partidul din care face parte să își asume responsabilitatea pentru această tragedie”, a spus, miercuri, Alexandru Rafila în Parlament.

Acesta a precizat că PSD va vota împotriva Cabinetului propus de Dacian Cioloș.

„Mă gândesc că domnul Dacian Cioloș, care dorește să devină șeful unui Guvern de tranziție, cum spune dânsul, a folosit acest discurs pentru a crea o responsabilitate suplimentară către parlamentari, care ar trebui să renunțe la responsabilitatea politică și să voteze un Guvern care, prin tot ceea ce a făcut prin repezentanții săi în Guvernul precedent, a demonstrat că nu poate să gestioneze o astfel de situație. Cred că, în această perioadă, dacă continuăm cu aceiași oameni, supunem poporul român unui experiment nefericit”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Bilanț coronavirus: 17.158 cazuri noi și 423 decese în ultimele 24 de ore

România înregistrează 17.158 cazuri noi COVID și 423 decese în ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 17.158 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 423 decese dintre care 9 anterioare.

Grupul de Comunicare Strategică a schimbat, începând de miercuri, strategia, anunțând noile cazuri mai devreme, urmând să detalieze informațiile în buletinul de la ora 13.00.

 

Incidența Covid în Capitală a ajuns la 16.51, în creștere față de marți

Incidența cazurilor de Covid a ajuns miercuri în Capitală la 16,51 la mia de locuitori, în ușoară ceștere față de marți.

Potrivit DSP București, incidența a ajuns la 16,51 la mie, după ce marți a fost de 16,44, iar luni 16,42.

Vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

Comitetul a decis, însă, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel