Rafila: Construcția Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu bani din PNRR prinde contur / Video
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Au început lucrările la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, unitate medicală construită cu bani din PNRR.

La 6 luni de la semnarea contractului de finanțare dintre ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, pentru proiectul de construire a unui pavilion nou în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, cu o valoare totală de 400 de milioane lei, construcția înaintează într-un ritm rapid, conform unui comunicat al ministerului.

”Dezvoltarea socială şi dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate şi fără un sistem de educaţie solid. Construim spitale şi secţii noi acolo unde este posibil şi încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfăşurarea corespunzătoare a activităţii medicale spitaliceşti în condiţii de siguranţă pentru pacienţi. Cât voi fi ministru al Sănătăţii voi fi partenerul şi susţinătorul reprezentanţilor din administraţia locală care au vocaţia construcţiei de obiective sanitare pentru locuitorii comunităţilor pe care le conduc", a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

VIDEO

Cel mai mare proiect de investiții în sistemul public de sănătate din județul Bistrița-Năsăud constă în construirea unui nou corp de clădire cu 4 etaje. Aici vor funcționa secții de cardiologie și cardiologie intervențională, neurochirurgie, gastroenterologie, chirurgie plastică și reparatorie, dar și un bloc operator modern cu tehnologie de ultimă generație. Proiectul cuprinde și reabilitarea energetică, modernizarea pavilioanelor existente, digitalizarea spitalului.

Până în acest moment, ministerul Sănătății a alocat autorităților locale peste 10 miliarde de lei din PNRR pentru investiții majore în infrastructura spitalicească, dar și pentru dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel