Data actualizării:
Data publicării:

Rafael Nadal, ”Regele Zgurii”, învins în turul inaugural de la Roland Garros

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Captura video @ Eurosport
FOTO: Captura video @ Eurosport
Rafael Nadal a fost învins în turul inaugural, în numai trei seturi.

Rafael Nadal, fost lider mondial, în prezent pe locul 275 ATP, a fost eliminat luni, în turul inaugural al turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului, după ce a pierdut, în trei seturi, 3-6, 6-7 (5), 3-6, în faţa germanului Alexander Zverev (4 ATP, cap de serie 4).

Zverev, unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului, recent câştigător al turneului ATP Masters 1.000 de la Roma, s-a impus după o partidă de trei ore şi 6 minute, în care a reuşit 8 aşi şi a avut 3 duble greşeli, Nadal reuşind 2 aşi şi comiţând tot 3 duble greşeli.

Pentru Nadal aceasta ar putea fi şi ultima participare la Roland Garros. "Există mari şanse ca acesta să fie ultimul meu turneu de la Roland Garros. Dar nici nu aş putea spune că sunt sută la sută sigur că va fi ultimul", a declarat sâmbătă spaniolul, care pe 3 iunie va împlini 38 de ani, cu 14 trofee câștigate pe zgura pariziană. 
Nadal, care are 22 de titluri de Grand Slam în palmaresul său, a ezitat multă vreme dacă va participa sau nu la turneul lui preferat. În 2022, Nadal l-a învins foarte greu în semifinalele pe Zverev, care a abandonat după ce a suferit o gravă accidentare la gleznă.

Zverev va juca în runda următoare împotriva învingătorului din partida care-i opune pe belgianul David Goffin (115 ATP) şi francezul Giovanni Mpetshi Perricard (66 ATP), scrie Agerpres.

Zverev, cuvinte de admirație pentru ”Regele Zgurii”

"Să fiu sincer, nu știu ce să spun. Îți mulțumesc Rafa din partea întregii lumi a tenisului. Este o onoare atât de mare. L-am urmărit pe Rafa jucând toată copilăria mea. Am fost destul de norocos să joc cu el ca profesionist. Am fost destul de norocos să joc de două ori cu el pe acest teren minunat. Nu știu ce să spun. Astăzi nu este momentul meu. Este al lui Rafa. Nu voi vorbi prea mult. Mulțumesc”, a declarat Alexander Zverev în interviul de la finalul partidei de lui.

 

Rafael Nadal, departe de ultimul meci la Roland Garros

Deși la multe dintre turneele din acest an sportivul spaniol susținea că este fiecare este ultimul din carieră sa, analistul Eurosport, Alex Corretja a ținut să puncteze că se așteaptă să îl mai vadă pe ”Rafa” și în ediția 2025 a competiției de la Paris. De altfel, acesta se bazează pe o discuție pe care a avut-o cu fostul lider mondial.

”O bucată din trecutul și din prezentul meu s-a dus. Pierderea lui Rafa în lumea tenisului ar fi o pierdere uriașă. Am vorbit cu el acum o săptămână și mi-a spus că este prima dată când se antrenează la Roland Garros și nu simte nicio durere.

A spus că se simte atât de bine pe teren, că tenisul lui crește și că nu vede un motiv pentru care să nu se mai întoarcă cel puțin o dată (n.r. după participarea din 2024).El a spus de asemenea: Depinde cum joc (n.r. la ediția actuală). Dacă voi juca groaznic cu Zverev, poate că nu mă voi întoarce. Modul în care a jucat însă îl va face să se gândească de ce să nu se întoarcă din nou”, a declarat Corretja (50 de ani, cu cea mai bună clasare ATP pe locul 2), citat de Eurosport.

Rezultate de luni pe tabloul masculin

Alexander Zverev (Germania/N.4) - Rafael Nadal (Spania) 6-3, 7-6 (7/5), 6-3

Karen Hacianov (Rusia/N.18) - Sumit Nagal (India) 6-2, 6-0, 7-6 (7/5)

Matteo Arnaldi (Italia) - Arthur Fils (Franţa/N.29) 6-3, 4-6, 6-4, 6-2

Stefanos Tsitsipas (Grecia/N.9) - Marrton Fucsovics (Ungaria) 7-6 (9/7), 6-4, 6-1

Ben Shelton (SUA/N.15) - Hugo Gaston (Franţa) 3-6, 6-3, 6-4, 6-4

Henri Squire (Germania) - Max Purcell (Australia) 6-2, 6-2, 3-6, 4-6, 7-6 (12/10)

Felix Auger-Aliassime (Canada/N.21) - Yoshihito Nishioka (Japonia) 6-2, 6-4, 6-4

Kwon Soonwoo (Coreea de Sud) - Emil Ruusuvuori (Finlanda) 6-3, 6-4, 6-3

Aleksandr Şevcenko (Kazahstan) - Aslan Karaţev (Rusia) 6-4, 4-6, 1-6, 6-1, 6-4

Jannik Sinner (Italia/N.2) - Christopher Eubanks (SUA) 6-3, 6-3, 6-4, scrie Agerpres.

Citește și: Swiatek, calificare facilă în turul secund la Roland Garros. Begu și Bogdan intră astăzi în competiție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel