Rafael Nadal, forfait la Wimbledon. Se concentrează pe Jocurile Olimpice de la Paris
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura video @Eurosport
FOTO: captura video @Eurosport
Rafael Nadal se concentrează pe Jocurile Olimpice și renunță la Wimbledon. La Paris ar putea face pereche cu tânărul Carlos Alcaraz.

Ibericul Rafael Nadal a confirmat forfaitul la Wimbledon, cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, care se desfășoară între 1 și 14 iulie, pe iarbă, iar întreaga sa atenție este pe Jocurile Olimpice de la Paris.

”În conferința de presă de după meciul de la Roland Garros am fost întrebat despre programul meu de vară și de atunci mă antrenez pe zgură. Ieri s-a anunțat că voi juca la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, ultimele mele Jocuri Olimpice”, a scris Rafael Nadal pe o rețea socială.

FOTO: captura InstaStory @ Rafael Nadal

”Cu acest obiectiv, credem că cel mai bun lucru pentru corpul meu este să nu schimb suprafețele și să continui să joc pe zgură până atunci. Din acest motiv anul acesta îmi va lipsi participarea la Wimbledon.

Sunt trist că anul acesta nu voi putea experimenta atmosfera extraordinară de la acest turneu incredibil, care va fi mereu în inima mea, și că nu voi fi alături de toți fanii britanici care mi-au oferit întotdeauna o susținere puternică. Îmi va fi dor de voi toți”, a continuat Nadal, deținătorul a 22 de titluri de Grand Slam, respectiv a două titluri olimpice, la simplu, în 2008, și la dublu, în 2016.

”Ca să mă pregătesc pentru Jocurile Olimpice, voi disputa turneul de la Bastad, Suedia. Un turneu pe care l-am jucat la începutul carierei mele și în care m-am simțit foarte bine atât pe teren, cât și în afara lui”, a mai spus Nadal.

Acest turneu se va disputa în perioada 15-21 iulie, în timp ce turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice va începe în 26 iulie, chiar pe terenurile din complexul de la Roland Garros, unde ibericul a obținut 14 titluri, care i-au adus și numele de ”Regele Zgurii”.

Alcaraz și Nadal, selecționați să reprezinte Spania la JO 2024

Federația Spaniolă de Tenis a anunțat că Alcaraz, noul campion de la Roland Garros, și Rafale Nadal se află între sportivii selecționați să reprezinte Spania la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Alături de cei doi se mai află Alejandro Davidovich (locul 32 mondial), Pablo Carreno (876) și Marcel Granollers (locul 2 în clasamentul ATP la dublu).

Astfel, pe lângă proba de simplu, Alcaraz și Nadal ar putea juca împreună la dublu, probă la care perechea Nadal/ Marc Lopez a obținut titlul olimpic în 2016, la Rio de Janeiro, după o victorie în fața perechii române Florin Mergea și Horia Tecău, scor 6-2, 3-6, 6-4.

Alcaraz, 21 de ani, cu trei titluri de Grand Slam, pe trei suprafețe diferite (US Open 2022, Wimbledon 2023 și Roland Garros 2024), a afirmat că preferă aurul olimpic în detrimentul unui nou titlu la Wimbledon, mai ales că este încă la începutul carierei și poate să mai obțină și alte titluri de Grand Slam.

”Este complicat, dar Jocurile Olimpice au loc la fiecare patru ani și este un turneu special pentru că nu joci pentru tine, ci îți reprezinți țara, evoluezi pentru toți spaniolii.

Anul acesta aș merge pe aurul olimpic, dacă ar fi să aleg", a spus Carlitos într-un interviu acordat Marca, potrivit Eurosport.

În competiția feminină, vor juca, printre altele Sara Sorribes (55 WTA) și Cristina Bucșa (67 WTA), a anunțat Anabel Medina, antrenorul echipei feminine.

Sara Sorribes este jucătoarea spaniolă clasată cel mai sus în ierarhia WTA. Cristina Bucșa este născută în Republica Moldova.

”Am putea câștiga două sau trei medalii” la JO, speră Miguel Diaz, președintele Federației spaniole de tenis.

Federațiile naționale trebuie să prezinte lista finală pentru Jocurile Olimpice până cel târziu pe 19 iunie, scrie Agerpres.

Citește și: Jannik Sinner, felicitat de legendele tenisului mondial. ”Un tip de clasă. Bun venit în club”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel