Rafael Nadal, de partea lui Sinner în scandalul dopajului: Au văzut foarte clar
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura video @Eurosport
FOTO: captura video @Eurosport
Fostul lider mondial, Rafael Nadal, îl susține pe Jannik Sinner, care a scăpat fără suspendare după ce a fost depistat pozitiv.

Ibericul Rafael Nadal este de partea lui Jannik Sinner, actualul lider mondial, care a scăpat fără suspendare după ce a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă, informează EFE, scrie Agerpres.

"De obicei cred în buna credință a oamenilor. Îl cunosc pe Sinner și nu cred, în niciun caz, că a vrut să se dopeze. Iar apoi, un alt lucru: în cele din urmă, dreptatea este dreptate.

Nu cred că trebuie să ne placă justiția doar atunci când se rezolvă așa cum gândim noi. Până la urmă, dreptatea este dreptate și eu cred în dreptate", a declarat Nadal într-un interviu acordat unui post de televiziune spaniol.

”Cei care trebuie să ia decizii într-adevăr le iau pe baza a ceea ce cred ei că este corect. Așa că am încredere totală că, dacă nu a fost sancționat, este pentru că cei care au trebuit să judece acest caz au văzut foarte clar că ceea ce era acolo nu era sancționabil”, a mai adăugat sportivul cu 22 de trofee Grand Slam în palmares.

"Nu cred că pentru că este Sinner (n.r. lider mondial) nu îl vor pedepsi sau pentru că este altcineva nu îl vor pedepsi. Cred și sunt cu adevărat convins de asta. Pe de altă parte, părerea celorlalți este, de asemenea, total respectabilă", a conchis spaniolul în vârstă de 38 de ani.

Reacții vehemente din partea jucătorilor

Trebuie precizat faptul că opinia lui Nadal nu este împărtășită de cei din lumea tenisului, Nick Kyrgios sau Novak Djokovici aflându-se printre cei care l-au criticat pe italian.

Citește și: Jannik Sinner, ”suspendat provizoriu”, nevinovat în dosarul de doping. Kyrgios, reacție vehementă: Ar trebui să fii out pentru 2 ani

Opinia lui Rafael Nadal diferă de cea a sârbului Novak Djokovic, care a acuzat o "lipsă de coerență" în lupta împotriva dopajului după cazul Sinner.

"Înțeleg frustrarea jucătorilor din cauza lipsei de coerență. Am înțeles că al său caz era decis în momentul în care a fost dezvăluit. Trecuseră însă cinci luni de când vestea a ajuns la echipa sa.

Așa că da, sunt o mulțime de probleme în sistem, vedem lipsa unor protocoale clare și standardizate", a comentat Djokovic în cadrul unei conferințe de presă la New York, chiar înainte de începerea ultimului turneu de Grand Slam al anului, la US Open, turneu la care Sinner a ajuns în sferturile de finală, cu numai un set pierdut.

"Alți jucători au avut cazuri asemănătoare fără ca deznodământul să fie același. Întrebarea este dacă a fost o chestiune de bani, dacă orice jucător își poate permite un avocat bun care îl va putea apăra mai bine",  a mai spus sârbul.

Simona Halep sau britanica Tara Moore se află printre sportivele care au fost suspendate o perioadă îndelungată din cauza dopajului sau a suspiciunii de dopaj cu substanțe interzise.

Citește și: Simona Halep rupe tăcerea după ce i-a fost redusă suspendarea: Am avut un moment când m-am gândit că se poate întâmpla să se termine totul

Sinner, fără trofeul de la Indian Wells

Jannik Sinner a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în martie 2024, la opt zile distanță: pe 10 martie în timpul turneului de la Indian Wells și pe 18 martie în afara competiției, cu puțin înaintea turneului de la Miami. În urina sa au fost găsite urme de clostebol, un anabolizant.

Un tribunal independent a acceptat explicația lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanță interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripție medicală pentru a trata o rană ușoară la începutul acestui an, conform Autorității Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Punctele ATP și premiile obținute de Sinner la turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells au fost retrase în conformitate cu regulamentul antidoping, fapt ce a stârnit suspiciuni în acest caz, în sensul că de ce au fost retrase dacă sportivul nu este vinovat de dopaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel