Radu Vasile, premierul care a plecat cu ficusul sub braţ din Guvern
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
radu vasile
radu vasile

În urmă cu circa 15 ani, când fostul premier, Radu Vasile, a fost nevoit să părăsească Palatul Victoria, a rămas antologică imaginea acestuia când a ieșit din clădirea Guvernului cu un ficus care îi împodobea biroul.

La  56 de ani, Radu Vasile  părăsea Palatul Victoria cu ficusul care îi împodobea biroul sub braţ. A fost un întreg scandal la vremea respectivă, deoarece Radu Vasile nu dorea să părăsească funcția, iar Emil Constantinescu nu avea un mecanism constituţional clar să-l schimbe.

După alegerile din 2000, când PNŢCD, a ratat intrarea în Parlament, Radu Vasile a câștigat un loc ca senator în partidul lui Traian Băsescu.

 După finalizarea mandatului de senator PD, în 2004, Vasile care scria şi poezii sub pseudonimul Radu Mischiu a dispărut din viaţa publică.

 După plecarea de la Palatul Victoria, Radu Vasile şi-a scris memoriile, care au stârnit ceva interes prin aciditatea cu care trata "personajul" Emil Constantinescu.

 Despre Radu Vasile fostul ambasador american la Bucureşti în vremea în care acesta era premier, James Rosapepe, îşi aminteşte - tot într-o carte de memorii - cum îşi petrecea într-o totală lipsă de stres week-end-urile la Palatul Snagov care îi servea drept reşedintă, jucând tenis şi uitându-se la meciurile de fotbal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel