Data publicării:

Radu Tudor: Vladimir Putin își dorește un conflict cu NATO. Cererea Ucrainei trebuie rezolvată urgent

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Radu Tudor: Vladimir Putin își dorește un conflict cu NATO. Cererea Ucrainei trebuie rezolvată urgent / Foto: Kremlin.ru
Radu Tudor: Vladimir Putin își dorește un conflict cu NATO. Cererea Ucrainei trebuie rezolvată urgent / Foto: Kremlin.ru

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor susține că este foarte probabil ca Vladimir Putin să își doească un conflict cu Alianța Nord-Atlantică. 

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a comentat, la Antena 3 CNN, întâlnirea dintre Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan de la Soci, în contextul în care Rusia a bombardat portul ucrainean la Dunăre Izmail la primele ore ale zilei de luni.

Ministerul ucrainean de Externe a susținut că, în urma atacului, drone rusești au căzut și au explodat pe teritoriul României, iar informația a fost ulterior dezmințită de Ministerul Apărării de la București.

VEZI ȘI: MApN, reacție după ce Ucraina a susținut că dronele Rusiei au căzut în România

"În primul rând, să ne așteptăm ca Recep Tayyip Erdogan să prezinte elementele de interes pentru stabilizarea și securizarea bazinului Mării Negre.

Rusia este cea care a declanșat un război. Rusia este cea care a transformat bazinul Mării Negre într-un teatru de confruntare. Rusia este responsabilă, în primul rând, pentru blocajul asupra navelor ucrainene cu cereale.

Turcia are tot interesul ca aceste nave ucrainiene cu cereale să tranziteze strâmtoarea Bosfor. E un interes economic, în primul rând.

În al doilea rând, Turcia cere Rusiei să nu pună în pericol resursele energetice ale unor state membre NATO, printre care Turcia și România, resurse care se află în bazinul Mării Negre. Noi, statele aliate, avem resurse de peste 100 de miliarde de dolari în bazinul Mării Negre (...).

Radu Tudor: Vladimir Putin foarte probabil își dorește un conflict cu Alianța Nord-Atlantică

Rusia se joacă cu focul în jurul frontierelor NATO. Vladimir Putin foarte probabil își dorește un conflict cu Alianța Nord-Atlantică. Noi suntem extrem de precauți și de reținuți.

În cele din urmă, pentru a putea evita astfel de incidente grave și pentru a nu ajunge la un moment de tensiune maximă între Rusia și NATO, va trebui să furnizăm Ucrainei sisteme de apărare antirachetă și antidronă, în așa fel încât aceste drone să nu mai lovească la câteva sute de metri de frontiera noastră și de frontiera NATO și să nu mai avem pericolul unui conflict militar între Rusia și NATO.

Deci, cred că cererea Ucrainei - să le dăm sisteme antiaeriene performante - trebuie rezolvată urgent", a spus Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel