Radu Tudor, video cutremurător. E premieră naţională
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Radu Tudor a prezentat, la Antena 3, un video cutremurător, realizat de NATO, privind localitatea Palmyra. Este vorba de o premieră naţională.

[citeste si]

Un material extraordinar, un cutremurător film documentar realizat de NATO, a fost prezentat de Radu Tudor la Antena 3, miercuri seara, în premieră naţională. Este vorba despre oraşul antic Palmyra, din Siria, aşezare care are în spate o istorie de peste 2000 ani. Acest sit arheologic de o valoare inestimabilă aproape că a fost ras de pe faţa pământului de membrii grupării teroriste Daesh, supranumită ISIS, sau Statul Islamic Au dispărut comori extraordinare, au fost distruse monumente. Împreună cu Palmyra a dispărut şi Khaled Al Assad.

Peste patru decenii a păzit Palmyra

Khaled Al Assad a fost ca un înger păzitor pentru Palmyra. A trăit acolo mai bine de patru decenii. Peste 40 ani în care a catalogat o mulţime de artefacte, de monumente, de monede. Toate valori insetimabile ale culturii, ale istoriei. Toate aparţineau întregii lumi. Teroriştii au distrus atât Palmyra, aproape rasă de pe faţa pamântului. L-au omorât şi pe Khaled Al Assad, care nu a mai avut cum să protejeze locul pe care l-a iubit şi l-a slujit până când, la 81 ani, a fost ucis, pentru că nu a vrut să divulge nici un secret.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel