Radu Tudor, știre absolut revoltătoare, SMS de la Ana Maria Roman despre traficanții din Arad: Eliberați pentru că sunt prea OBOSIȚI pentru audiere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Radu Tudor a venit cu o ştire care răstoarnă întreaga mega-acţiune a poliţiştilor de la Arad, cu percheziţiile şi reţinerile de la traficanţii de ţigări. 

Un judecător a decis că traficanții de țigări sunt prea obosiți pentru a fi audiați

"Avem o ştire de breaking news la Antena 3. Este absolut incredibil ce se întâmplă în momentul de faţă. Colega mea, Ana Maria Roman, ne transmite acest mesaj. Toţi traficanţii de ţigări reţinuţi în urma operaţiunii ample a Poliţiei şi DIICOT în vestul României, în Arad, vor fi eliberaţi în această seară pentru că instanţa a spus că sunt prea obosiţi ca să mai fie audiaţi. În total, 15 astăzi şi 8 mâine, 23 de persoane reţinute, pentru care s-a făcut o muncă imensă de documentare de către poliţişti şi cei de la DIICOT pe traficul de ţigări, s-au pus sechestre pe averi imense, toţi aceştia sunt puşi în libertate în urma deciziei unui judecător. Este absolut incredibil cum statul român îşi sabotează dintr-o zonă în alta efortul de a combate crima organizată. Toată lumea ştie în Arad şi Timişoara cine sunt traficanţii, ce putere au, cine îi protejează. În momentul în care într-o zonă din aceea nu se poate face curăţenie pe plan local, vin structurile de la Bucureşti, care nu au legătură cu acele complicităţi locale, îi înhaţă pe indivizi, se fac 150 de percheziţii, are loc o razie aşa cum aşteptam de mult. Ce se întâmplă după? Îi eliberează justiţia. Cică reluăm mâine, după 10:30, discuţia cu aceşti oameni. Numai că mandatele de reţinere pe 24 de ore expiră acum. Vor fi în libertate! E absolut revoltătoare ştirea asta!", a spus Radu Tudor la Antena 3. 

23 de persoane reținute după 150 de percheziții în Arad. Sechestru pe 622 de autoturisme și 50 de locuințe. DIICOT, informații de ultimă oră

”La data de 14.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 23 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani.

La data de 13.07.2021, în baza ordonanțelor de delegare ale DIICOT – Structura Centrală, ofițerii de poliție judiciară din cadrul DCCO și DICE au pus în executare un număr de 157 de mandate de percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Timiș și a municipiului București, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane și au fost ridicate 27.200 de țigarete, 3 arme de vânătoare, precum și sumele de 301.950 de lei, 101.015 de euro și 35.880 de dolari.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale.

În cursul zilei de astăzi, cei 23 de inculpați reținuți vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie(HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și Direcția Regională a Vămilor Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, Biroul Operațiuni Speciale Cluj, Biroul Operațiuni Speciale Timișoara și Biroul Operațiuni Speciale Oradea.

La activități au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenției a Jandarmeriei Române, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureș.

De asemenea, au fost angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Ploiești, Pitești, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca și SCCO Gorj și Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” a anunțat DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel