Radu Tudor: Şeful diplomației austriece pledează pentru colaborare cu Moscova. Devine pe zi ce trece un stat nefrecventabil
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Radu Tudor, sursa Facebook
Radu Tudor, sursa Facebook
Analistul militar Radu Tudor și-a exprimat părerea în legăturile cu ”jocurile murdare” ale Austriei în relațiile cu Europa și Rusia.

Radu Tudor, jurnalist român și analist militar, a scris pe blogul său personal o opinie în ceea ce privește comportamentul dual al Austriei față de principiile europene și Rusia. Iată părerea lui Radu Tudor:

”Austria devine pe zi ce trece un stat din ce în ce mai nefrecventabil din punct de vedere al valorilor europene și al libertăților fundamentale.

În plin război declanșat de Rusia, care a generat peste 160.000 morți în 11 luni în Ucraina și cea mai grava criza de securitate din Europa după cel de-al doilea Război Mondial, seful diplomației austriece pledează pentru colaborare cu Moscova.

După ce Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson, a declarat că opoziția Austriei față de aderarea României la Schengen este un cadou nemeritat pentru Putin, iată că ies la suprafață legăturile toxice Viena-Moscova. Europa și SUA sunt 100% aparate și securizate de NATO în ultimii 73 de ani”, a scris Radu Tudor.


”Austria vrea aranjamente de securitate cu Rusia”


În continuare Radu Tudor acuză Austria :”În loc să privească spre cea mai eficienta alianță politico-militara din istorie, Austria, stat UE, ar vrea, nici mai mult nici mai puțin, “aranjamente de securitate cu Rusia, după războiul din Ucraina”. Adică Viena propune să batem palma cu agresorul, cu statul genocidar, cu dictatura, cu cel mai mare pericol la adresa apărării și securității continentale.

Este nu doar irațional și extrem de periculos ce spune Schallenberg, ci și un damf oribil, anti-european în aceasta declarație cu iz putinist. Să fim avertizați, Austria e un stat ce face jocuri murdare în Europa.

Autoritățile austriece arată în continuare că au o relație ”specială” cu Rusia. Ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, a pledează pentru ideea că Rusia să rămână ”parte a istoriei și culturii europene”, a scris Radu Tudor pe blogul său personal.

 

Ce susține Austria


”Este important că păstrăm proporțiile, să păstrăm măsura. Să nu exagerăm. Să nu interzicem vizele pentru 144 de milioane de ruși. Trebuie să recunoaștem că Rusia nu se mută și că istoria nu se schimbă. 

Rusia vă rămâne parte a istoriei și culturii europene. Vă veni și o zi de după și avem nevoie de o arhitectură de securitate. Iar această arhitectură de securitate, din punctul meu de vedere, vă trebuie să includă, într-un fel sau altul, cel mai mare vecin, care e și o putere nucleară, membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU și se numește Rusia”, a spus ministrul austriac, potrivit ziare.com

Acesta a criticat și faptul că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, nu a fost invitat la cea mai recentă reuniune a Organizației pentru Securitate și Cooperare (OSCE) din Polonia, motivând că arhitectura europeană de securitate vă trebui să includă Rusia într-un fel sau altul în viitor că membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU și că putere nucleară, scrie ziare.com.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean de Externe a spus că declarațiile lui Alexander Schallenberg sunt practic o invitație pentru Rusia să continue masacrele. Mai mult, l-a invitat ministrul de Externe de la Viena la Dnipro, să repete ce a spus în fața blocului distrus de o rachetă rusească”, a mai adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel