Radu Tudor: Multe voci din mediul intelectual își propun să tacă. S-ar putea ca noi să nu mai prindem această judecată a istoriei
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Radu Tudor
Radu Tudor
Ura la care asistăm zilnic pe rețele sociale a explodat în ultima perioadă, explicația având legătură și cu efectele pandemiei. În exclusivitate pentru DCNews, jurnalistul Radu Tudor a vorbit despre dezbinarea societății românești, ură, conturi false pe Facebook, derapaje. Care sunt soluțiile, aflați în rândurile ce urmează. 

DCNews publică, marți, 23 martie, partea a doua a interviului acordat de Radu Tudor:

„Sunt îngrijorat de faptul că multe voci din mediul intelectual își propun să tacă în momentul de față, își propun să nu se implice, să nu iasă în spațiul public, cu credibilitatea lor, cu puterea lor de convingere. Poate unii nu știu despre ce e vorba, poate alții nu au înțeles adevărata dimensiune a provocărilor cu care ne confruntăm. De data aceasta, miza pentru România este uriașă!”, a spus Radu Tudor.

Ulterior, jurnalistul a adăugat: „Cred că numeroasele ONG-uri și numeroșii intelectuali care nu iau atitudine împotriva manipulărilor, conspirațiilor, curentelor care încep să dezbină societatea românească nu vor putea fi iertați la judecata istoriei. S-ar putea ca noi să nu mai prindem această judecată a istoriei, dar comoditatea lor, din păcate, este plătită foarte scump în momentul de față.”

„Nu vreau să zic vorbe mari despre valori sau despre mentalități. Cert este că, în momentul de față, ignorarea medicinei, a valorilor consacrate în domeniul medical, instigarea împotriva medicilor, a sistemului medical, mesaje de o intoleranță fără precedent, toate aceste lucruri indică un derapaj, în care, din păcate, statul este nepermis de neimplicat. Statul, societatea civilă, intelectualii ar trebui să se implice”, a transmis Radu Tudor.

„Soluțiile vin, în primul rând, de la implicarea noastră”, a conchis Radu Tudor. 

VEZI AICI PRIMA PARTE A INTERVIULUI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel