Radu Tudor: Mă declar foarte dezamăgit!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Radu Tudor a vorbit în emisiunea pe care o prezintă, "Punctul de întâlnire", de la Antena 3, despre o "știre dezamăgitoare".

"Vă prezint o știre dezamăgitoare. Guvernul României a respins o inițiativă a domnului academician Dinu C. Giurescu împreună cu alți doi deputați PC. Din ședința din 17 aprilie a Guvernului, aflăm că propunerea legislativă privind instituirea zilei naționale a literaturii române a primit aviz nefavorabil. Personal regret foarte mult că Guvernul României nu vrea să instituie o zi națională a literaturii române. Îmi pare foarte rău că a existat un aviz nefavorabil cu atât mai mult cu căt printre semnatarii acestei inițiative se află și academicianul Dinu C. Giurescu. Eu mă declar foarte dezamăgit", a spus Radu Tudor la Antena 3.

Pe de altă parte, invitatul său, Dinu C. Giurescu a zis: "De ce am făcut noi această inițiativă? Pentru că literatura, limba și istoria română sunt sub asediu. Ele nu mai contează ca discipline sau drept creație formativă pentru opinia publică și pentru tânăra generație. Asta este realitatea. Nu se supără nimeni. Nimeni din Guvern nu este obligat să dea vreo explicație".

VEZI ȘI: Radu Tudor îl numește "boschetar politic" pe Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel