Radu Tudor, despre eșecul referendumului: M-a deranjat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Radu Tudor a vorbit despre referendumul pentru familie, considerând că eşecul acestuia s-ar putea datora senzaţiei de respingere provocate de implicarea bisericii în politică.

"Pe mine m-a deranjat această combinaţie dintre politică şi Biserică. Consider că Biserica are rolul ei bine definit şi mă refer şi la cea Ortodoxă, cea Catolică, Greco-Catolică, cultele neoprotestante. Mă refer la toate.

În general, când omul simte o întrepătrundere între religie, care are locul ei bine definit în cei şapte ani de acasă, şi politică atunci intervine senzaţia de respingere", a spus Radu Tudor, în timpul emisiunii Punctul de Întâlnire, pe care o prezintă, la Antena 3.

La referendumul pentru redefinirea familiei au votat 21,10% dintre alegători, potrivit datelor anunţate,astăzi, la ora 17,00, de Biroul Electoral Central (BEC) în urma centralizării proceselor verbale din toate secţiile de votare. S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.

Voturi valabil exprimate la răspunsul 'DA' au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul 'NU' - 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule - 76.111, respectiv 1,97%.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel