Data actualizării:
Data publicării:

Radu Tudor: Cine va prelua șefia USR

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Radu Tudor
Radu Tudor
Radu Tudor citează surse de la vârful USR, în contextul în care programul politic propus de Dacian Cioloş membrilor conducerii partidului a fost respins la vot.

„Potrivit unor surse de la vârful USR, Cătălin Drulă se pregătește să preia șefia interimară a partidului. Dacian Cioloș este așteptat în această seară cu un anunț al demisiei sale, în urma respingerii unui plan pe care l-a propus conducerii de partid”, a scris Radu Tudor pe blogul său.

O ședinţă a Biroului Naţional al USR a fost convocată pentru luni dimineaţă, după ce Dacian Cioloş a cerut săptămâna trecută un vot pentru un nou program politic, ameninţând că, în caz contrar, va demisiona de la şefia partidului. Dacian Cioloş a declarat vineri că nu pleacă din partid, calificând drept „complet false” informaţiile pe această temă.

Amintim că, duminică seară, Adrian Ursu a difuzat o înregistrare audio cu Dacian Cioloș. „Breaking news! Avem înregistrarea din interiorul USR. Au dat-o în vileag chiar ei. Ce a spus Dacian Cioloș în ședință și ce a zis Dacian Cioloș după? E contrazis de înregistrare”, a spus Adrian Ursu, duminică seară, în cadrul unei ediții speciale.

Ulterior, la Antena 3 a fost difuzată înregistrarea audio cu Dacian Cioloș: „Eu îmi depun mandatul. Da, luni, dacă programul acesta nu este votat.... pentru că voi puteți să ziceți nu vrem să-l votăm, că nu scrie în statut, și eu nu pot să vă oblig. (...) Doar că atunci eu îmi asum consecințele și îmi prezint demisia.”

„Așadar, în această înregistrare audio, spune în mod repetat Dacian Cioloș că își depune luni, adică mâine, mandatul, că își dă demisia, dacă nu se face ce spune el, și anume să fie votat programul politic pe care unii ar fi vrut să-l dezbată, să-l amendeze, să aibă niște observații. (...) Acum vreo câteva ore, spunea că nu e adevărat, că nu a zis că-și depune mandatul”, a spus Adrian Ursu.

Citește și: USR a respins propunerile lui Cioloș - rezultat VOT. Președintele USR și-ar fi anunțat demisia / update 5

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel