Radu Tudor: Bușoi, afirmații riscante pentru cariera politică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicolae Ionescu
WhatsApp
Radu Tudor a declarat în emisiunea ”Punctul de Întâlnire”, că afirmațiile lui Cristian Bușoi cu privire la justiție, făcute chiar în timpul emisiunii, sunt riscante pentru cariera politică a liberalului.

Radu Tudor nu a fost de acord cu declarațiile făcute de invitatul său, Cristian Bușoi, cu privire la acțiunile Laurei Codruța Kovesi și a modului în care s-a înfăptuit actul de justiție în ultimii ani. 

Cristian Bușoi a declarat că revocarea fostului procuror-șef al DNA a fost "Un atac politic al actualului partid de guvernământ, cu diverse instrumente care în final, cu ajutorul Curții Constituționale l-a obligat pe președintele României să o revoce pe doamna Kovesi. Întrebat dacă revocarea Laurei Codruța Kovesi a fost un atac politic al PSD, Cristian Bușoi a răspuns: "Da, aceasta este opinia mea și opinia Partidului Național Liberal. Cred că nu e cazul să reamintesc, dincolo de criticile care s-au spus în spațiul public, mandatul domniei sale a fost apreciat de partenerii noștri, de Comisia Europeană. Cei care suntem direct implicați, suntem mai subiectivi."

Citește și: CCR, decizie protocoale. Bogdan Chirieac: Este prioritatea zero

"Trebuie foarte serios investigat și anchetat"

"Eu cred că în seara asta Cristian Bușoi a făcut afirmații riscante pentru cariera sa politică, din punctul meu de vedere, îi respect opiniile, dar sunt în dezacord cu domnia sa. Eu cred că într-un stat democratic politicienii sunt datori să vadă întâi ce nu merge, ce nu funcționează, ce abuzuri se fac și să stopeze aceste lucruri prin eforturile lor. Avem datoria să nu mai trecem cu ușurință peste ceea ce s-a întâmplat în timpul regimului Băsescu și așa cum vedem diferența radicală între ceea ce se întâmplă acum în Serviciul Român de Informații și ceea ce s-a întâmplat atunci în Serviciul Român de Informații, între atitudinea instituțiilor statului precum CSM, Ministerul Justiției, Înalta Curte. Înalta Curte a respins zeci de dosare în care a spus că nu există fapta, achitări. Și au existat gesturile astea de curaj, după ce oamenii au scăpat de presiunea politică oribilă a regimului Băsescu și din păcate oameni din instituții de forță care nu ar fi trebuit să aibă o secundă de-a face cu politica s-au înregimentat politic și au folosit instituția și instrumentul forței împotriva adversarului lui Traian Băsescu. Eu cred că ceea ce s-a întâmplat din 2009 până în 2015 trebuie foarte serios investigat și anchetat, trebuie scos la suprafață și trebuie să existe legi și decizii ale Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație și Justiție care să nu mai permită niciodată ca aceste porcării să se întâmple", a declarat Radu Tudor.

Citește și: Recurs compensatoriu, scandal. Cioloș scoate stenograma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel