Radu Tudor, analiza distrugerii Podului lui Putin. „Urmează eliberarea Crimeei. Acest lucru ar fi un semnal pentru înfrângerea Rusiei”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Analistul militar Radu Tudor a analizat explozia deocamdată din surse necunoscute care a avut loc pe Podul Kerci care face legătura între Rusia continentală și Peninsula Crimeea.

„Cu siguranță există o legătură între ceea ce s-a întâmplat pe Podul Kerci, supranumit podul lui Vladimir Putin, și faptul că ieri a fost ziua lui de naștere. De cine a fost pregătită această lovitură? În acest moment nu știm cu exactitate, chiar dacă Kievul se bucură de eveniment. E posibil să fie și o provocare, un pretext pentru Vladimir Putin”, a spus Mihaela Bîrzilă, la Antena 3.

„Cred că Vladimir Putin nu are nevoie de prea multe pretexte pentru a-și continua invazia asupra Ucrainei și pentru a genera și mai multă suferință. Acest pod a fost inaugurat cu mare fast personal de Vladimir Putin și cred că distrugerea lui este o lovitură pe care dictatorul de la Kremlin o primește. Putem să intuim că este o lovitură destul de serioasă pe care ucrainenii o dau invadatorilor ruși, pentru că acel pod reprezenta calea terestră de acces a trupelor lui Putin către Crimeea.

Ori, fără acest pod, trupele din Crimeea nu mai pot fi alimentate, nu mai pot fi susținute, pentru a menține ocupația ilegală asupra peninsulei. Asta ar putea fi una dintre ipoteze”, a transmis Radu Tudor.

Ce urmează după explozie?

„Ce te aștepți să se întâmple după această explozie care a afectat podul lui Vladimir Putin și a întrerupt pentru un moment această furnizare de echipamente către Crimeea?”, a mai întrebat moderatoarea emisiunii de la Antena 3.

Urmează o lovitură asupra Crimeei. Poate fi începutul sfârșitului pentru războiul rușilor

„Sincer, mă aștept să urmeze o lovitură foarte serioasă asupra Crimeei, fiindcă această peninsulă ucraineană este anexată ilegal din 2014. Este, de fapt, momentul inițial al conflictului ruso-ucrainean. Flota rusă din Marea Neagră a fugit din calea rachetelor ucrainene și s-a deplasat de la Sevastopol la Novorossiisk. Dacă trupele terestre nu mai pot primi provizii pentru a-și susține ocupația ilegală, e foarte posibil ca în perioada următoare să vedem un efort de eliberare al Crimeei făcut de armata ucraineană.

Acest lucru ar fi un semnal foarte serios pentru înfrângerea definitivă militară a Rusiei. N-am nicio îndoială că Vladimir Putin face ceea ce face mai bine: amenință, încearcă să mențină ocupații ilegale asupra unor țări precum Ucraina, Georgia, R. Moldova. Dar, ceea ce avem acum avem practic o cale fără întoarcere. Ucrainenii vor să elibereze teritoriul anexat ilegal de ruși și nu au de gând să facă compromisuri privind integritatea teritorială a propriei țări”, a conchis analistul militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel