Radu Popa, PSD: Tragedia de la CE Oltenia putea fi evitată. Cunosc foarte bine situația
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Captură de ecran din cadrul emisiunii Interviuri la DC News / Radu Popa: "Of, Doamne. O tragedie, dar putea fi evitată. Acolo sunt criteriile pe baza cărora au fost desemnaţi managerii în interiorul companiei"
Captură de ecran din cadrul emisiunii Interviuri la DC News / Radu Popa: "Of, Doamne. O tragedie, dar putea fi evitată. Acolo sunt criteriile pe baza cărora au fost desemnaţi managerii în interiorul companiei"
Deputatul PSD Radu Popa, la interviurile DC NEWS, a abordat subiectul momentului, tragedia de la CE Oltenia.

Întrebat despre accidentul de la CE Oltenia, în urma căruia trei oameni au murit, social-democratul a răspuns: "Of, Doamne. O tragedie. Poate aş putea fi acuzat de cinism, dar putea fi evitată. Şi vă spun şi de ce putea fi evitată. Întâmplarea face să cunosc foarte bine situaţia de la CE Oltenia. Acolo, problema nu este un director sau trei directoraşi care, înţeleg că acum vrea cineva să-i schimbe ca să dezamorseze, să plătească un tribut suferinţei umane de acolo. Nu, problema acolo sunt criteriile pe baza cărora au fost desemnaţi managerii în interiorul companiei, pornind de la directorul companiei în jos. Deci, aceste criterii desenate de Virgil Popescu şi asumate de Consiliul de Administraţie sunt departe de aşteptările specialiştilor din piaţa de energie față de acest complex energetic, strategic pentru România. Vă dau un exemplu. În 2026, dacă respectăm Green Deal-ul, noi trebuie să scoatem două grupuri de acolo, adică 600 de megawați. Gândiţi-vă că 600 MW înseamnă 8% din consumul României şi nimeni nu discută nimic, ce facem, cum facem. Şi că vrem, şi că nu vrem, trebuie să le scoatem", a declarat deputatul PSD Radu Popa.

Accident în cariera minieră Jilţ

Vă reamintim că trei persoane au decedat şi alte şapte au fost rănite, marţi, în urma unui accident în care au fost implicate 25 de persoane.

Citeşte şi Trei oameni au murit, după un accident în cariera minieră Jilt, din Gorj. Update: Virgil Popescu s-a deplasat la Complexul Energetic Oltenia

Citeşte şi Directori schimbaţi la Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de marţi. Premierul Ciucă, primele declaraţii. Solicitări pentru Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii

Citeşte şi Din primăvară, nu mai avem de unde să băgăm gaze în depozitele României. Radu Popa: Astăzi le avem pline de gaz rusesc. Ce facem la vară? Ce facem la iarnă?

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel