Radu Popa, deputat PSD, în direct, la DCNews: Nu vreau să trăiesc în țara asta. Nu avem decât o viață... mi-e teamă că nu va mai fi nimic de făcut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Captură foto interviu DCNews/ Radu Popa, deputat PSD
Captură foto interviu DCNews/ Radu Popa, deputat PSD
Social-democratul Radu Popa a dezvăluit, în direct, că se gândește serios să părăsească România. 

Definiția coaliției de guvernare PSD - PNL - UDMR

Deputatul PSD Radu Popa a descris coaliția de guvernare, citându-l pe Ignacio Ramonet. El a spus că ”trăim o dictatură a consensului”, susținând că este vorba despre ”un grup de oameni care nu înțeleg foarte bine ce se întâmplă, dar ei sunt de acord între ei, iar toți ceilalți, care nu sunt de acord cu ei, devin victime”.

Putin a luat fața situației interne. ”Momentele care ne... distrug”

În același timp, social-democratul și-a exprimat dezamăgirea față de lipsa de interes din media centrale după demisia lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării. Radu Popa se aștepta ca Vasile Dîncu să fie invitat, cum se aștepta ca premierul Nicolae Ciucă să fie invitat, pentru a lămuri situația. ”Televiziuni importante au trecut ușor peste subiect. Unele au discutat despre ce face Putin și bomba murdară... Mi-e teamă că trecem ușor peste momentele care ne construiesc democrația sau care ne distrug” a spus deputatul, în interviul acordat DCNews. 

”După părerea mea, ieri a fost unul dintre momentele care ar trebui să ne pună pe gânduri pe toți și nu pentru că a demisionat ministrul Apărării, ci pentru că motivația prezentată e de natură să ne pună pe gânduri și să ne punem întrebarea dacă țara în care trăim și pe care vrem să o construim este aceasta în care un cetățean, indiferent de nume, poate să spună: nu-mi convine x, y sau z și trebuie schimbat” a susținut, în continuare, Radu Popa, dând de înțeles că ar fi existat presiuni de la Palatul Cotroceni pentru schimbarea lui Vasile Dîncu din funcția de la Apărare.

Fostul ministru al Apărării Naționale și-a motivat decizia demisiei prin prisma neînțelegerilor cu președintele Klaus Iohannis. 

”Eu nu vreau să trăiesc în țara asta. Nu avem decât o viață”

Dacă asta e țara în care vrem să trăim, eu vă spun public că nu vreau să trăiesc în țara asta, e prima oară când îmi pun problema foarte serios, nu mi-am pus niciodată până acum problema să plec din țară, dar acum mă gândesc dacă asta e țara în care vreau să stau și să îmbătrânesc, pentru că nu avem decât o singură viață. Mi-e teamă că peste 5 ani va fi foarte greu și nu va mai fi nimic de făcut” a spus Radu Popa. 

”Din păcate, gardienii instituționali ai acestei țări nu au anticorpii necesari pentru a se lupta cu această dictatură. Din păcate, cei pe care i-am mandatat să ne apere nu au forța să stea în picioare la această discuție” a mai afirmat social-democratul. 

Vezi mai mult de la 46.06: 

De la Palatul Cotroceni nu a existat nicio reacție față de motivul invocat de Vasile Dîncu în demisia din funcția de ministru al Apărării Naționale. De altfel, nici din Guvern nu a venit vreo astfel de reacție. Au reacționat partidele, dar fără a susține sau, din contră, a infirma motivul invocat. Astăzi, Radu Popa dă semnalul unei presiuni. Luni, din PNL se vorbea despre persoana lui Vasile Dîncu și opiniile sale care nu erau în linie cu Guvernul și coaliția de guvernare. 

Vasile Dîncu a ajuns să fie criticat de președintele Klaus Iohannis și chemat la o discuție serioasă de către premierul Nicolae Ciucă după ce a spus că singura șansă a păcii este negocierea, făcând referire la războiul din Ucraina. 

Deși nu a dat indicații de ”pace”, el a fost imediat taxat de către președinte, care s-a referit tăios la afirmația celui care a fost ministru al Apărării Naționale: ”În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii Europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel