Data actualizării:
Data publicării:

Radu Paraschivescu îi returnează decorația lui Klaus Iohannis

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Radu Paraschivescu Foto: Facebook
Radu Paraschivescu Foto: Facebook
Scriitorul, eseistul și traducătorul Radu Paraschivescu i-a returnat decorația președintelui Klaus Iohannis, primită în februarie, 2020. Gestul vine după ce și actorul Marius Manole a făcut același gest, luni, când i-a returnat decorația  președintelui Klaus Iohannis.

Decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler (secțiunea Literatură), scriitorul a decis să renunțe la titlu datorită crizei politice și sanitare în care s-a scufundat țara, în opinia scriitorului, din cauza președintelui Klaus Iohannis.

Anunțul a fost făcut  de Vladimir Tismăneanu pe pagina acestua de Facebook. "Nu comit nicio indiscretie cand scriu ca prietenul meu real si virtual, scriitorul, eseistul si traducatorul Radu Paraschivescu si-a predat decoratia luni.

Nici el, nici Marius Manole nu depind de bugetul statului asa cum decid sa-l administreze, arbitrar, abuziv si punitiv, marionetele lui Iohannis, diversii Citu, Ciuca si Ciolacu. Este vorba aici de coloana vertebrala, de onoare si, da, de bun simt. Ceea ce se configureaza acum in Romania este mai mult decat o coalitie. Se produce o unificare a mafiilor.

Vezi și: Marius Manole și Klaus Iohannis. Tot respectul pentru actorul care apără legile, dar ce facem cu legea fundamentală - Constituția?

Sub steagul atotbiruitor rapacitatii, al cupiditatii, al lipsei de rusine...Un text remarcabil: "PSD ar trebui să-i facă lui Klaus Iohannis statuie în curtea din Kiseleff. Nimeni nu i-a dat PSD-ului atâtea șanse de a guverna câte i-a dat Klaus Iohannis. Nimeni nu a negociat mai bine pentru PSD decât a negociat Klaus Iohannis. Nimeni nu a reprezentat mai bine interesele politice ale PSD decât a făcut-o Klaus Iohannis", a scris Tismăneanu pe Facebook.

Radu Paraschivescu: Ce se întâmplă cu noi în ultimele luni, nu cred că ne mai dă dreptul să ne numim o țară

"Vreau s-o dau înapoi (medalia primită de la Klaus Iohannis N.R.). E pur și simplu o atitudine pe care simt că trebuie să o am. Simt că e un gest pe care trebuie să îl fac pentru că, după părerea mea, nu trebuie să mai țin obiectul acela la mine în casă. M-a supărat pentru că l-am creditat prin vot (n.r. - pe Klaus Iohannis). Și nu doar prin vot. Și am spus că lucrurile pe care le face sunt lucruri bune. Chiar au fost, până la un punct...

...Ce se întâmplă cu noi în ultimele luni, nu cred că ne mai dă dreptul să ne numim o țară. Ne numim suprafață, ne numim teritoriu. Pentru că țara, în momentele grele, se adună. Și locuitorii ei au o formă de solidaritate. Acum, de când cu pandemia asta, suntem un teritoriu populat de două triburi: tribul vaccinaților și tribul nevaccinaților. Triburile astea două își dau în cap, se agresează în toate felurile posibile și în toate mediile posibile", declara  Radu Paraschivescu la Digi FM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel