Radu Oprea, atac la Ludovic Orban: Un demagog. Îndreaptă România spre iliberalism
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Radu Oprea (PSD) face o analiză a mesajelor transmise de către Ludovic Orban, preşedintele PNL.

"Ludovic Orban spune că: 'Nu îmi pot imagina o democrație iliberală. În opinia mea, unde avem iliberalism, nu avem democrație'. Dacă ar crede cu adevărat acest lucru democrația românească nu ar fi in pericol. Din păcate, nu este așa.

Conform wikipedia: 'Democrația iliberală sau iliberalismul, numită și democrație parțială, democrație cu intensitate redusă, autoritarism electoral, democrație vidă, regim hibrid sau democrație ghidată,[1] este un sistem de guvernare în care, deși au loc alegeri, din cauza lipsei de libertăți civile, cetățenii sunt ținuți în ignoranță privind activitățile celor care exercită puterea reală, deci nu există o societate deschisă'", a scris Radu Oprea pe pagina sa de Facebook.

"Ludovic Orban este doar un demagog care îndreaptă România cu pași repezi spre iliberalism"

"Cu o noapte inaintea moțiunii de cenzură, cabinetul toxic al lui Ludovic Orban emitea 25 de Ordonanțe de Urgență în dispreț față de cetățenii României. Aflam cu surprindere neplăcută a doua zi că nu existau avize, consultări, procedura de transparență nu fusese respectată. Aroganța sfidătoare a liberalilor ieșise la suprafață. Au făcut lucrul acesta din două motive: pentru că aveau datorii față de 'elitele' care i-au promovat și pentru că 'ei pot'. Pot să ignore cetățeanul și să-l strivească de la înălțimea Palatului Victoria.

Moțiunea a trecut cu 261 de voturi pentru, scor fără precedent exprimat in Parlamentul României. Acest lucru s-a intâmplat pentru că evident s-a încălcat linia roșie a democrației. Autoritarismul electoral al PNL s-a exprimat prin modificarea legislației electorale cu mai puțin de șase luni înaintea alegerilor, doar pentru a-și crea condiții favorabile lor. Și lucrurile nu s-au oprit aici, a fost aprobată și publicată în Monitorul Oficial o nouă Ordonanță de Urgență referitoare la alegeri generale. În acest moment, legătura dintre deputatul și senatorul care reprezintă o circumscripție electorală și cetățenii respectivi este ruptă. Democrația făra reprezentativitate și legitimarea dată de vot nu există.

Deci, Ludovic Orban este doar un demagog care îndreaptă România cu pași repezi spre iliberalism", se arată în mesajul lui Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel