Urmărește emisiunea live
Radu Obreja (SPI Suceava) a fost pus în libertate după 6 luni de arest preventiv
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, Radu Obreja, a fost pus în libertate după aproape șase luni petrecute în arest preventiv. 

Decizia a fost luată marți, de magistrații de la Curtea de Apel Suceava, care au admis contestația depusă de avocații fostului șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. Radu-Ionuț Obreja a fost pus în libertate, dar va fi cercetat în continuare sub control judiciar și are interdicția de a părăsi România, scrie Monitorul de Suceava.

Bogdan Voronca, avocatul lui Radu Obreja, spune că măsura este una corectă. ”Este o soluție legală și temeinică, dar ușor întârziată în raport cu dispozițiile legale care reglementează măsurile preventive”, a arătat avocatul Bogdan Voronca.

Dosarul este încă în lucru la DNA Suceava

Dosarul în care era arestat comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja este încă în lucru la DNA, Serviciul Teritorial Suceava. O persoană care nu este trimisă în judecată nu poate fi arestată preventiv pe o durată care depășește 180 de zile, or în cazul lui Radu Obreja acest termen se apropie.

Fostul șef de la Permise și Înmatriculări este trimis în judecată într-un dosar, alături de Radu Popovici și ofițerul Mihail Martin, fost la Serviciul Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție. De asemenea, el mai este cercetat în alte două dosare. Unul este instrumentat de structura militară a DNA și îl mai vizează pe colonelul Florin Constantin Timu, fostul șef al Serviciului de Protecție Internă Suceava. Al treilea dosar vizează faptele de corupție legate de acordarea ilegală de permise contra unor sume de bani către un număr foarte mare de persoane care au susținut examenul la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava.

Obreja ar fi primit bani pentru a-i ajuta pe unii candidați să promoveze examenul auto

Procurorii DNA Suceava au detaliat în luna noiembrie a anului trecut motivele pentru care au cerut arestarea lui Radu Obreja. Acesta ar fi primit sume de bani cuprinse între câteva sute și câteva mii de euro pentru a-i ajuta pe unii candidați să promoveze examenul pentru obținerea permisului de conducere. În acest dosar au fost puse sub acuzare mai multe persoane, angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări, instructori auto, dar și candidați. În luna noiembrie a anului trecut au fost arestate mai multe persoane, dar între timp toate au fost eliberate, cele mai multe dintre ele fiind cercetate sub control judiciar, cu o serie de interdicții.

Vezi VIDEO pe Monitorul de Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel