Radu Mazăre, fugă din țară. Avocatul Bădrăgan, explicație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Radu Mazăre a părăsit România și se află în Madagascar unde solicită azil politic.

DC News a discutat în exclusivitate cu Dumitru Bădrăgan, unul din avocații lui Radu Mazăre care a explicat situația politicianului.

”El are o condamnare cu suspendare în dosarul retrocedărilor. Are alte dosare pe rol. Dacă a părăsit România și nu avea nicio măsură preventivă, de exemplu control judiciar cu interdicția de a părăsi țara, atunci el a plecat legal. Dacă a părăsit România fără să aibă vreo măsură, nu e nicio problemă din punct de vedere legal. Dacă va cere azil politic, e dreptul lui să o facă”, a declarat Dumitru Bădrăgan, unul din avocații lui Radu Mazăre.

Radu Mazăre are pe rol mai multe dosare. El se afla sub control judiciar și nu s-a prezentat la poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, părăsind România.

Dumitru Bădrăgan, avocatul lui Mazăre în unul dintre dosare, spune că a aflat din presă de plecarea politicianului.

După plecarea fostului primar procedurile judiciare în dosare continuă. În momentul de față dacă Mazăre nu avea interdicție de a părăsi țara, plecarea a fost una legală deși nu s-a deplasat să semneze graficul în baza controlului judiciar. E de așteptat ca procurorii să ceară înăsprirea măsurilor pentru că nu s-a prezentat la termen, cel mai probabil arest preventiv. Măsura în cazul în care va fi dispusă de judecător nu va putea fi pusă în aplicare în lipsa fostului edil, a explicat avocatul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel