Radu Mazăre a demisionat din toate funcțiile din PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, joi, la România TV, că și-a dat demisia din toate funcțiile pe care le avea în PSD. 

"Până în vară, renunț la funcția de primar. Nu o să mai fiu în carele alegorice, nu știu nici carele dacă vor mai fi", a precizat Radu Mazăre, în direct, într-un duplex Romania TV-Neptun TV. 

"Vreau să fiu liber"

"Apreciez enorm că judecătorul a stat nouă ore și m-a așteptat până să ia o hotărâre", a declarat primarul. "Poate după zece ani de hăituială, vreau să fiu liber. De zece ani, în primărie, fiecare semnătură și fiecare act poate fi interpretat de procurori ca abuz în serviciu", a mai spus Radu Mazăre.

"În condițiile acestea nu se mai poate lucra. Nu mai pot să vorbesc cu angajații. Am obosit să mai dau explicații despre ce am făcut acum 20 de ani!", a explicat primarul Mazăre. "Astăzi, după o plimbare liniștită, am scris demisia din PSD. Nu mi se pare normal ca partidul sau un șef de partid să te considere vinovat atunci când un procuror te trimite în judecată sau cere arestarea ta", a mai precizat Radu Mazăre.

"Politicul nu mai face doi bani în România"

"Am mers timp de zece ani cu partidul și nu l-am schimbat. Dar, fiecare om are dreptul la viața lui. Prietenii mei, colaboratorii mei, sunt hăituți. Sunt chemați și întrebați dacă nu cumva mi-au dat ceva, nu cumva au auzit ceva", a susținut primarul Constanța. "Îmi declar retragerea din viața politică și din viața publică pentru că tot în ceea ce am crezut eu că se poate face în viața politică din România, nu se mai poate face în România de astăzi. Politicul nu mai face doi bani în România de astăzi", a mai declarat Radu Mazăre.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiției au respins, marți, solicitarea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Constanței. Radu Mazăre a fost reținut, luni, pentru a doua oară, 24 de ore. De această dată, a fost acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum și două infracțiuni de conflict de interese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel