Radu Magdin: Cum relatezi ca jurnalist fără a-ţi înspăimânta publicul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Echilibrul între datoria de a relata ca jurnalist şi cea de a nu împrăştia teroarea în public este o 'reţetă' la care profesioniştii trebuie să mediteze, în contextul conflictelor actuale, a afirmat joi vicepreşedintele Strategikon, Radu Magdin, în cadrul conferinţei 'Protecţia jurnaliştilor şi libertatea presei'. 

El a vorbit despre ameninţarea grupării Daesh şi criza refugiaţilor, teme ce sunt prezente în ştirile din întreaga lume.

Radu Magdin a apreciat că, într-o măsură, în prezent au loc 'războaie ale informaţiilor' şi a observat că din cauza prezenţei Daesh în media 'nimeni nu mai vorbeşte de Al-Qaeda. Potrivit lui Magdin, 'noul 'punct fierbinte' este Daesh', o grupare care intenţionează 'să instaleze teroare în lumea vestică'.

'Ca societate informată suntem una dintre ţintele principale ale acestor organizaţii', a adăugat vicepreşedintele Strategikon. În acest context social şi politic, a remarcat Magdin, oamenii de media se află în căutarea echilibrului dintre 'datoria de a relata ca jurnalist şi precauţia de a nu înspăimânta publicul', precizând că 'este o reţetă la care trebuie să medităm'.

El a subliniat că verificarea informaţiilor este esenţială în actualitate.

'În această frenezie media trebuie să ne detaşăm şi să verificăm faptele', a susţinut Magdin.

Radu Magdin a participat joi la conferinţa 'Protecţia jurnaliştilor şi libertatea presei' alături de John J. Daniszewski - vicepreşedinte al AP, Clive Marshall - CEO al Press Association, Erik Nylen - Secretar General al Alianţei Europene a Agenţiilor de Presă (EANA), Ricardo Gutiérrez - Secretar general al Federaţiei Europene a Jurnaliştilor.

De asemenea, la eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai altor agenţii de presă străine, ai UNESCO, ai Forumului Mondial al Editorilor, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice în România, ai Senatului, ai unor asociaţii şi organizaţii precum ActiveWatch, Smartlink Communications, Centrul pentru Jurnalism Independent, CERT-RO, MediaSind, dar şi ai unor publicaţii şi bloguri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel