Radu Gabriel Pârvu a murit. Jean Dumitrașcu: Nu mi-a venit să cred. Lupta de aproape o lună cu o formă agresivă COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto Facebook
Foto Facebook
A murit Radu Gabriel Pârvu. Scriitorul Jean Dumitrașcu a făcut anunțul trist.

"Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România anunță o grea pierdere. Aseară nu mi-a venit să cred, vestea mi-a parvenit prin profesorul Adrian Iordache, dar trista veste s-a confirmat astăzi.

Ieri, 3 mai, s-a stins din viață profesorul universitar doctor Radu Gabriel Pârvu. Acesta lupta de aproape o lună cu o formă agresivă COVID-19, fiind internat la Spitalul Valea Iașului.

Radu Gabriel Pârvu a activat în învățământul universitar de peste două decenii la Universitatea ”Constantin Brâncoveanu” din Pitești, unde a fost decan.

Puțini argeșeni știu că Radu Gabriel Pârvu a fost cel mai de seamă germanist din istoria României și că trăia la Pitești.

A tradus opere fundamentale din Kant, Fichte, Schelling, Hegel, Schopenhauer, Liszt, Nietzsche, Scheller, Kafka, Jung, Ruppert etc. A fost traducător, scriitor, scenarist, profesor universitar de Comunicare și Filosofie. A scris, printre altele, cărți despre Dilthey, Noica și Cioran. A fost membru de vază al Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România. Scria de zor la cel de-al doilea roman al său, dorind să lase traducerile pe plan secund...", a scris Jean Dumitrașcu, pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel