Radu Banciu, tranșant după retragerea preotului Necula: Vă înșelați! Cuvinte prea mari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Radu Banciu
Radu Banciu
Părintele Constantin Necula a anunțat că se retrage din viața publică. Radu Banciu a comentat decizia acestuia la B1 TV, precizând că „un eșec trebuie asumat”.

Decizia lui Constantin Necula, anunțată la Radio România Actualități, vine în urma rezultatelor la referendumul pentru familie. Ulterior, într-o postare pe Facebook, acesta a precizat: „Retragerea din viața publică nu înseamnă că renunț la luptă! Biserica nu e viață publică!".

„Preotul Constantin Necula, unul dintre cei mai vocali susținători ai referendumului privind familia tradițională, a luat o decizie radicală, și-a asumat rezultatul. Mă voi retrage din viața publică, este un gând care îmi trece foarte des prin minte. Am să mă retrag și am să tac, din dorința de a-i lăsa pe ceilalți să vorbească. Am remarcat că sunt foarte mulți dispuși să vorbească împotriva Bisericii și a societății creștine. Le doresc succes! E o tristețe care m-a cuprins, pe care nu o voi birui decât în Liturghie. Acceptăm această evadare din spațiul public. Este un renunț, o retragere, până la urmă, a preotului Constantin Necula. Foarte bine face. Trebuie cineva să își asume eșecul în țara asta pentru ceva. Politicienii nu sunt obișnuiți cu asta. Nu este, însă, o retragere de onoare. Dacă este onorabilă, nu este însă și onorantă, întrucât, până la urmă, lucrurile sunt evidente: a face propagandă unui referendum care nu avea pentru ce să existe nu este un titlu de glorie", a declarat Radu Banciu în cadrul emisiunii sale „Lumea lui Banciu".

„Vă înșelați. Cuvinte prea mari”

E prima dată când am înțeles de ce Mântuitorul nu a răspuns la toate întrebările - Mă îndoiesc că ai înțeles. Ci doar la cele ale oamenilor care vor cu adevărat să se îndrepte – Nu e nimic de înțeles aici, absolut deloc. (...) Românul nu s-a deplasat la vot din motive politice și din motive de contradicție cu preoțimea. Nu cu religia, nu cu Biserica. Sunt clare astea. Ce ai înțeles cu Mântuitorul? Nu are Mântuitorul absolut nicio treabă aici. (...) Nu este nimic cu Mântuitorul aici. Vă înșelați. Cuvinte prea mari, domnule Necula. E foarte bine că unii dintre voi fac pasul înapoi. Un eșec trebuie asumat cumva", a afirmat Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel