România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 16 sep, 07:00
Radu Banciu, ironii la prima ctitorie a Epocii de Aur II
Foto: Crișan Andreescu
Radu Banciu a avut un comentariu ironic la adresa inagurării Magistralei de metrou M5, care a fost pusă oficial în funcțiune  în prezența președintelui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban.

 „Acest 15 septembrie, pe care noi altădată îl celebram cu reîntoarcerea elevilor pe băncile școlii, ne-a adus astăzi prima ctitorie a Epocii de Aur II, această epocă ca o robinsonadă, cum se spunea la Fotbal, minut cu minut – 95% un calvar PSD, 5% contribuția PNL, să zicem așa rotund, nu ne ține nimeni socoteala la aceste calcule.

Deci după 30 de ani de muncă – s-a spus eronat, astăzi, pe la televizor că inaugurarea Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor a durat 11 ani. Nu, e fals! A durat 30 de ani. Vă reamintesc că primele lucrări au început în 1990, chiar dacă atunci nu era o prioritate absolută. Se vorbea de metroul care va ajunge la Otopeni, metroul, nu trenul. S-au săpat și acolo primele găuri, au venit turcii ăia, au pierdut ăia, au venit alții, niște japonezi, au pierdut și ăia, până la urmă s-au închis lucrările. Statul reușise să fure destul și avea la un moment dat și alte priorități.

A început licitațiile pentru autostrăzi, pentru drumuri expres șamd, dar să nu uităm că metroul Drumul Taberei – nici asta nu s-ar putea spune, noi nu suntem născuți nici după ultima și nici după penultima ploaie – practic Studiile de Fezabilitate și de Pre-Fezabilitate le-a făcut nea Nicu`, iar primele lucrări au început în 1990.

Ei, bine, sigur că ulterior, fiind un haos în România și banii s-au luat atunci repede, și ăia au fugit cu ei, cu adevărat s-a intrat să spunem în ultima linie dreaptă, sau așa credeam noi, acum 11 ani”, a declarat Radu Banciu, la B1 TV.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro