Radu Banciu: Ăștia sunt cu toții dispuși să comită orice fraudă posibilă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Radu Banciu a vorbit în ediția de vineri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre decizia deputaților de a le interzice jurnaliștilor să mai filmeze votul secret cu bile deoarece camerele ar împieta secretul votului.

”A fost o zi atroce acest 1 aprilie. Mai întâi, am aflat că de aici înainte gata cu filmatul în Parlament. Deputații vor să le interzică jurnaliștilor să filmeze votul secret cu bile, adică să nu se mai vadă după aia la televizor că ei bagă pastile de Nurofen sau gumă de mestecat sau biluțe de nu știu care în urmele respective. Au fost filmați cum votează, nu le-a plăcut, au alergie se pare la așa ceva.

În ședința Biroului Permanent de luni se ia în discuție modificarea articolului din Regulament referitor la accesul presei în sala de plen. Discuțiile consemnate în stenograma Biroului Permanent au avut loc miercuri, la ora 15, după ce plenul Camerei a respins cererile DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventivă a distinsului deputat Sebastian Ghiță, prin vot secret cu bile. De aici faptul că s-a filmat, s-a comentat, nu le mai convine. Ei pot să facă orice.

[citeste si]

Decid dacă își doresc, schimbă legea exact așa cum le convine. (...) E un fel de presiune pe care respectivele camere o pun pe parlamentari. Interesant pentru că atunci când se votează reținerea sau arestarea unui om de afaceri sau a unui coleg de-al lor la cererea statului, lucrurile astea ar trebui să fie transparente.

Ăștia sunt cu toții dispuși să comită orice fraudă posibilă. Asta însemană ideea de politician, o știm și noi. Când ești politician nu respecți nimic. Eventual, te respecți pe tine”, a afirmat Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel