Radiourile din Atena au încetat emisia, luni, pentru o grevă de 24 de ore
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Toate posturile de radio publice sau private din Atena au încetat emisia luni, organizând o grevă de 24 de ore la care participă jurnalişti, tehnicieni şi personalul administrativ, relatează AFP.

Sindicatele din radio au denunţat “uraganul disponibilizărilor” şi “încălcarea convenţiilor colective” de lucru în posturile de radio din Grecia, conform comunicatului comun.

Mass-media din Grecia a fost profund afectată de restricţiile impuse de o serie de legi asupra flexibilităţii forţei de muncă în schimbul împrumuturilor internaţionale, precum şi de criza datoriilor care afectează ţara de doi ani, potrivit stiridiaspora.com.

Personalul cotidianului de stânga Eleftherotypia, care datează încă de la îndepărtarea dictaturii coloneilor în 1974, a fost în grevă două zile săptămâna trecută, reclamând neplata salariilor de două luni.

Radioteleviziunea publică (Ert), precum şi agenţia de presă grecească (Ana) au fost fost în grevă săptămâna trecută pentru a denunţa reducerea salariilor şi a personalului după adoptarea unei legi recente cu privire la şomajul tehnic.

Ert şi Ana încadrează mai mult de 20.000 de persoane, dintre care majoritatea aproape de vârsta de pensionare, ce trebuie trimise în şomaj tehnic până la sfârşitul anului, potrivit unei legi recente ce vizează reducerea personalului organismelor publice.

Sindicatele din mediul public şi privat, Adedy şi Gsee, au făcut apel la o grevă generală, joi, împotriva măsurilor, prima după desemnarea la început de noiembrie a guvernului de uniune naţională condus de Lucas Papadermos, după demisia guvernului socialist condus de Georgios Papandreou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel