Radiografia unei supravieţuitoare de la Bataclan, scoasă la vânzare ca NFT. Chirurgul ar putea fi pus sub acuzare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Un chirurg din Franţa ar putea fi pus sub acuzare după ce a scos la vânzare o radiografie a unei paciente, supravieţuitoare a atacului de la Teatrul Bataclan, sub formă de NFT, fără acordul acesteia. 

Radiografia arată o plagă împuşcată şi un glonţ tras de un Kalashnikov în braţul femeii. Şi în anunţ era menţionat faptul că femeia fusese împuşcată în atacul de la Teatrul Bataclan, din 2015, când au murit 130 de persoane. Medicul a mai menţionat în anunţ că femeia şi-a pierdut iubitul în acel atac. 

Întrebat de ce a scos radiografia la vânzare, Emmanuel Masmejean, medicul în cauză, a declarat că "a fost o eroare" şi că regretă că nu a cerut permisiunea pacientei. 

NFT-ul fusese scos la vânzare pentru 2.057 dolari, însă anunţul a fost scos de pe site între timp. Avocatul femeii a declarat că aceasta a fost "extrem de şocată când a aflat ce a făcut medicul". 

"Acest medic, care nu doar că a încălcat confidenţialitatea medic-pacient, a crezut că ar fi o idee bună să şi descrie viaţa privată a acestei tinere, făcând-o perfect identificabilă", a declarat avocatul tinerei, conform BBC

Francois Hollande, fostul preşedinte al Franţei, audiat ca martor în dosarul Bataclan 

 

Şeful statului din 2012 până în 2017, François Hollande asista în acea seară la meciul amical Franţa-Germania pe Stade de France din Saint-Denis, suburbiile Parisului, unde primii jihadişti kamikaze şi-au detonat centurile explozive, ceea ce a marcat începutul unei nopţi de teroare, scrie Agerpres.

Salah Abdeslam (28 ani), suspectat de a fi comis sângeroasele atacuri teroriste de la Paris soldate în noiembrie 2015 cu 130 de morți și sute de răniți, a primit o primă condamnare din partea unui tribunal belgian. Instanța a acceptat solicitarea procurorilor de a i se acorda pedeapsa maximă de închisoare pentru tentativă de terorism: 20 de ani.

Bărbatul belgian de origine marocană a reușit să fugă din Franța cu un automobil după comiterea atentatelor de la Paris, fiind depistat în primăvara anului 2016 în Belgia, unde a fost arestat după un schimb de focuri în care mai mulți polițiști au fost răniți de gloanțele trase de Abdeslam.

TE-AR PUTEA INTERESA ŞI Franța a început procesul în cazul atacurilor sângeroase din Paris

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel