Radiografia războiului din Ucraina. Chirieac: E singura șansă să se termine!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele informații ale războiului dintre Federația Rusă și Ucraina.

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o radiografie la rece ale ultimelor informații de pe frontul din Ucraina:

„Rusia nu are nici pe departe capacitatea, în armament convențional, să atace și nicidecum să înfrângă NATO în acest moment. E clară situația, rușii sunt în urmă cu 50 de ani din multe puncte de vedere. Cel mai dramatic este că, din punct de vedere al mentalității, sunt abia în secolul al XIX-lea, noi ceilalți fiind totuși în primul sfert al secolului XXI. Ce va face Putin în acest moment este să continue să atace și să distrugă Ucraina.

Informațiile de acum, că în Mariupol e epidemie de holeră (citește AICI), vă dați seama că e vorba de cadavre care sunt în putrefacție în sursele de apă și de acolo se întâmplă așa ceva. Ei, când cuceresc orașul, distrug tot. Nu e o performanță să tragi cu tunul de la tanc într-un bloc de locuințe și apoi să spui că ai eliberat orașul“, a precizat Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI   -  Liderul cecen Kadîrov, declarații halucinante: "Purtarea de războaie este o plăcere". Ce ar face dacă ar fi în locul lui Putin - Video

„Rușii înaintează încet, dar înaintează“

„În ceea ce privește armamentele acestea moderne, sigur că Ucraina face o treabă extraordinară, poporul ucrainean face istorie în fiecare moment din aceste peste 100 de zile, dar cred, însă, că lumea liberă, din care are tot dreptul să facă partea și Ucraina, trebuie să se gândească la ce se va întâmpla în câteva luni, fiindcă hoardele de cotropitori ruși, că asta sunt niște hoarde, e departe să mai fie o armată modernă din moment ce se poartă în acest fel, vor cuceri sudul și estul Ucrainei.

Care va fi strategia Uniunii Europene în acel moment? Care va fi strategia NATO în acel moment? Probabil că rușii vor cuceri aceste teritorii. De altfel, Zelenski ne-a spus că au cucerit 20% din teritoriul Ucrainei (citește AICI), adică 120.000 de kilometri pătrați, adică Elveția și Austria împreună sau jumătate din Germania. Și continuă! Tăvălugul ăsta al armatei roșii, prin distrugerile pe care le face, în special asupra populației civile, se va impune. Cum ar putea ei să mențină aceste teritorii, este o întrebare, fiindcă vor fi lupte de partizani și conflictul va îngheța la un moment dat.

Ideea este că toată această rezistență ucraineană are, în opinia mea, undeva intenția nu de a opri înaintarea armatei roșii, fiindcă înaintează încet, dar înaintează. Nu poți să le oprești înaintarea, sunt sute de mii de oameni, de soldați, a căror viață nu contează sub nicio formă pentru Putin, pe care îi aruncă în urmă“, a mai spus Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI   -  Mercenarii Grupului Wagner, recrutați prin intermediul rețelelor de socializare. Unii ar fi ajuns deja în Donbas - Video

Ce ar trebui să facă Occidentul

Analistul politic e de părere că o mișcare de rezistență în interiorul Federației Ruse ar putea duce la detensionarea acestui conflict:

„Cred că rezistența ucraineană și sprijinul Occidentului au, de fapt, scopul ca Rusia să se trezească și să se întâmple ceva la Kremlin. Rusia se trezește prin sancțiunile economice pe care le-am impus.

Ucrainenii cu siguranță se luptă, au pierderi uriașe, între 50 și 100 de morți zilnic, potrivit lui Zelenski, la care se adaugă numărul de răniți, care este de câteva ori mai mare. Ideea este ce face lumea liberă în fața acestei orori care se întâmplă sub ochii noștri“, a mai completat Bogdan Chirieac.

Mugur Ciuvică, prezent în emisiune, a intervenit:

„În afară de a le da arme ucrainenilor ce ar putea să facă?“, a întrebat Mugur Ciuvică.

„O mișcare de rezistență în Rusia! Este singura șansă. Nu la nivelul mujicului, nu ne gândim la asta, dar înțeleg că în cele două orașe occidentalizate ale Federației Ruse, Moscova și Sankt Petersburg, există o intelectualitate care începe să înțeleagă ce se întâmplă în Ucraina, dar nici ei nu sunt baze. Ideea este de ceva în anturajul lui Putin“, a concluzionat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI   -  Atacuri aeriene asupra poziţiilor ruse. "Elicoptere ucrainene au lovit în regiunea Herson, iar avioane - depozite de muniţii în regiunea Mikolaiv"

Ucraina face presiuni pentru a cumpăra sistemul Iron Dome al Israelului

Ambasadorul Ucrainei îndeamnă Israelul să-și vândă sistemul de interceptare cu rachete Iron Dome și să furnizeze rachete antitanc pentru a apăra civilii împotriva invaziei Rusiei.

La o conferință de presă de la Tel Aviv, Yevgen Korniychuk a spus că Ucraina dorește să cumpere sistemul Iron Dome, susținând că Statele Unite nu se vor opune unei astfel de vânzări.

Korniychuk a mai spus că Israelul a refuzat săptămâna trecută cererea SUA pentru Germania de a livra Ucrainei rachete antitanc „Spike” cu licență israeliană.

Israelul și-a limitat sprijinul pentru Ucraina la ajutorul umanitar și a fost singura țară care operează un spital de campanie în interiorul țării, conform AlJazeera (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Kremlinul trimite Ucrainei cadavrele luptătorilor de la Azovstal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel