Radio România Cultural: premiu special pentru Timișoara, Capitala Europeană a Culturii, acordat lui Ovidiu Șandor
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Radio România Cultural a dedicat un premiu special Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii în 2023. Premiul “Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”, care îi va reveni lui Ovidiu Șandor, inițiatorul bienalei Art Encounters, manifestare care a făcut Timișoara vizibilă în lumea artei contemporane, aflată la a cincea ediție anul acesta. 

Gala Premiilor Radio România Cultural va avea loc pe data de 3 aprilie, de la ora 18.00, la Teatrul Odeon. Deja au fost anunțate nominalizările, precum și trei premii speciale care vor recunoaște reușite și evenimente extraordinare. Acestora din urmă li se adaugă un premiu special, dedicat celui mai important program cultural național desfășurat în România în acest an: Premiul “Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023”.

Acest premiu îi va reveni lui Ovidiu Șandor, inițiatorul bienalei Art Encounters, manifestare care a făcut Timișoara vizibilă în lumea artei contemporane, aflată la a cincea ediție anul acesta. Împreună cu echipa Fundației Art Encounters, al cărei președinte este, are un rol determinant în organizarea unor evenimente de mare importanță pentru programul Capitalei Europene a Culturii, dar și pentru cultura română în general, precum expoziția retrospectivă dedicată artistului Victor Brauner, „Victor Brauner: Invenții și magie” și cea mai mare expoziție Brâncuși din ultima jumătate de secol, "Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale".

În cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural vor mai fi onorați cu premii speciale: actrița Dorina Lazăr, care va primi Premiul de Excelență și muzicianul și promotorul muzical Florian Lungu, care va fi laureat al premiului special “Jazz Made in Romania”. Premiul special “RRC Responsabil” va fi primit de Mihaela Chiper, fondatoarea Asociației pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale.

Cea de-a XXII-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural va avea loc pe scena Teatrului Odeon, luni, 3 aprilie 2023, de la ora 18.00, și va fi transmisă în direct de Radio România Cultural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel