Data actualizării:
Data publicării:

RADIAȚII TELEFOANE. Cum ne protejăm radiațiile telefoanelor

Autor: Irina Constantin | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Telefon
Telefon

Cercetătorii au încercat să răspundă la întrebările cu privire la radiațiile telefoanelor mobile și efectele cancerigene ale acestora. 

Un detaliu la care ar trebui să fim atenți atunci când cumpărăm un telefon este rata specifică de absorbție (SAR) care arată cantitatea de radiații electromagnetice ce vor fi asimilate de corpul nostru. Cu cât indicele SAR este mai mic, cu atât este mai sigur acel aparat. Radiațiile electromagnetice pot crește riscul de cancer, deși nu există studii clare în acest sens.

Care sunt telefoanele care emit cele mai MULTE radiații

Ce să faceți ca să vă feriți de radiațiile telefoanelor: 

Limitați folosirea telefonului mobil și scurtați conversațiile. O convorbire de două minute modifică activitatea electrică naturală a creierului timp de până la o oră după acea convorbire.

Tineți telefonul la o distanță cât mai mare de corp, chiar pe difuzor, sau, dacă nu este posibil, mutați-l de la o ureche la alta frecvent în timpul convorbirii. 

Nu țineți telefonul în buzunar în apropierea unui organ vital. Ţesuturile corpului din partea inferioară prezintă o bună conductivitate a radiaţiei şi o absorb mai repede decât o absoarbe creierul. Rezultatele unor studii arată că bărbaţii care îşi ţin telefoanele mobile în apropierea organelor genitale sunt supuşi riscului unei scăderi a numărului de spermatozoizi cu până la 30%.

Așteptați ca interlocutorul să răspundă când apelați și abia apoi puneți telefonul la ureche. 

Nu vorbiți la telefon pe deplasări rapide, când sunteți în mașină sau în tren, pentru că expunerea la radiaţii se măreşte în mod corespunzător, telefonul având nevoie de o putere mai mare pentru a realiza conexiunea. Aceeași recomandare este recomandată și-n zonele cu semnal slab, precum la metrou. 

Nu folosiți telefonul mobil în spații închise cu pereți din metal, precum lift. 

În ceea ce privește utilizarea hands-free, unii cercetători sunt pro, alți contra. 

Nedepășirea duratei de expunere la radiații mai mult de 22 de minute pe zi, prin urmare nu vorbiți mai mult de 22 de minute pe zi la telefonul mobil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel