RADET oprește CĂLDURA și APA CALDĂ. Peste un milion de locuințe, afectate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Calorifer
Calorifer
RADET își sistează activitatea. Bucureștenii sunt în pericol să rămână fără apă caldă și fără căldură. 

"RADET București, prestator de servicii de interes local, anunță, vineri, iminenta sistare a activității, care va avea drept primă consecință directă oprirea furnizării energiei termice pentru apă caldă si căldură consumatorilor racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică din Municipiul Bucuresti, ca urmare a nefurnizării agentului termic de către ELCEN. Sistarea activității este generată de notificarea primită de la SC Electrocentrale Bucuresti SA, prin care ni s-a comunicat faptul că începând de vineri, 6 noiembrie, ora 12.00, SNGN ROMGAZ SA va întrerupe furnizarea gazelor naturale către ELCEN", anunță RADET. 

"Am făcut numeroase apeluri, atât în spațiul public, cât si către toate instituțiile administrative implicate, pentru constientizarea situației, astfel încât factorii responsabili să poată lua deciziile necesare sprijinirii sistemului de termoficare. Foarte multe dintre aceste demersuri au rămas însă fără răspuns. Tocmai de aceea, situația în care ne aflăm azi, este foarte gravă si afectează bucurestenii în mod direct. Vă asigur că vom face tot ce depinde de noi din punct de vedere uman si profesional pentru deblocarea situației actuale", a declarat Valentin Vițalariu, directorul general RADET. 

Primarul interimar al Capitalei, Ștefănel Marin Dan, a găsit o soluție de urgență pentru două săptămâni și spune că este vina Primăriei Capitalei pentru situația actuală, care din 2011, nu a plătit subvenția de încălzire către RADET. 

Primăria Capitalei are datorii către RADET de 250 de milioane de lei. Din cauza acestei datorii, RADET a acumulat datorii către ENEL și către GDF Suez. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel