RADET anunță că oprește căldura și apa caldă în București. Reacția ELCEN - Ultimă Oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vești proaste pentru bucureşteni! RADET a anunțat că va sista furnizarea de apă caldă şi căldură, începând de duminică, 15 noiembrie,  în condiţiile în care Romgaz va opri furnizarea de gaz către ELCEN.  Astfel, a declarat Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, ELCEN se află în imposibilitatea de a furniza agentul termic.

Gabriel Dumitraşcu a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că de duminică se va opri furnizarea de apă caldă şi căldură în București.

"Pe 3 noiembrie a avut loc o întâlnire la Ministerul Economiei, în care s-au convenit măsurile care trebuie abordate pentru deblocarea situaţiei. Pe 4 noiembrie s-a primit o înştiinţare de la Romgaz, că a decis să oprească livrările de gaze către ELCEN, care se află astfel în imposibilitatea de a furniza agentul termic", a mai spus preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET.

[citeste si]

Potrivit acestuia, ulterior, ministrul demisionar al Economiei, Andrei Gerea, a comunicat că nu se va opri apa caldă şi căldura.

"Domnul Gerea a încercat să politizeze problema. A avut o comunicare neprofesională, mincinoasă şi tendenţioasă", a afirmat Gabriel Dumitrașcu. El a explicat că Andrei Gerea propusese un protocol de reeşalonare a datoriilor RADET către ELCEN, pe o perioadă de 10 ani, cu o dobândă penalizatoare de 0,05% pe zi, la sumele scadente.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET a precizat însă că ”nici un cămătar” nu ar fi cerut o dobândă anuală de 18%.

”Domnul Gerea nu înţelege multe, pentru că nu a avut legătură cu domeniul decât ca un consumator”, a completat Gabriel Dumitrașcu.

Șeful ELCEN îi liniștește pe bucureșteni

La scurt timp după conferința de presă susțitnută de șeful RADET însă, directorul ELCEN, Marcel Nicolescu, a dat asigurări că furnizarea de apă caldă şi căldură nu va fi sistată în Capitală. 

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, directorul ELCEN a declarat că bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură toată iarnă. El a precizat că s-au purtat discuţii privind reeşalonarea datoriilor RADET pe o perioadă de 10-15 ani, fapt care ar ajuta la plata furnizorilor de gaze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel