Racla cu mâna Sfântului Nicolae, pusă spre închinare în pridvorul Bisericii Sf. Gheorghe Nou
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Racla cu mâna Sfântului Nicolae va fi pusă spre închinare în pridvorul Bisericii Sf. Gheorghe Nou, în cursul zilei de sâmbătă.

Racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Mare făcător de minuni şi grabnic ajutător, va fi pusă spre închinare, începând de sâmbătă, în pridvorul Bisericii Sf. Gheorghe Nou, anunţă preotul paroh prof. Emil-Nedelea Cărămizaru, potrivit Agerpres. 

Conform unui postări pe Facebook, de la ora 16,00 va fi săvârşită slujba Vecerniei, iar apoi, racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae va fi pusă spre închinare în pridvorul bisericii voievodale de la 'Kilometrul Zero' al României.

Duminică, în ajunul prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, odorul sfânt va fi aşezat în pridvorul bisericii între orele 8,00 şi 21,00, iar luni, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, racla cu mâna dreaptă a Sfântului va fi în pridvor între orele 6,30 - 21,00, precizează preotul.

Marţi, racla va rămâne în continuare deschisă, în intervalul orar 8,00 - 20,00. Programul liturgic este adecvat acestor zile dedicate hramului de iarnă al Bisericii Voievodale Sf. Gheorghe-Nou din Bucureşti. Sfânta Liturghie va începe, în toate cele trei zile menţionate mai sus, de la ora 10,00, fiind precedată de Slujba Utreniei.

Duminică, în ajunul hramului bisericii, Slujba Vecerniei unită cu Litia va începe la ora 17,00. Pe parcursul acestor zile vor fi respectate normele de conduită sanitară impuse de autorităţi, subliniază preotul Emil-Nedelea Cărămizaru. 

VEZI ȘI: O icoană semnată de Arsenie Boca va fi scoasă la licitaţie

Icoana pe glajă 'Maica Domnului Îndurerată', semnată de părintele Arsenie Boca, va fi scoasă la vânzare, miercurea viitoare, la Licitaţia de Crăciun - Artă Sacră.

Licitația este organiztă de casa Artmark. Apariţia pe piaţa de artă a unei astfel de piese este o raritate absolută. Preţul de pornire al icoanei este de 350 de euro. Icoana, realizată într-un atelier din Scheii Braşovului, este datată 25 august 1945 şi a fost oferită de părintele Arsenie Boca părintelui Ieronim Grovu de la Sâmbăta de Sus (poreclit 'Stareţu').

Pe spatele icoanei de colecţie se regăseşte mesajul scris de Arsenie Boca: 'Părintelui Ieronim Grovu ('Stareţu'). Dar de la credincioşii de la Mănăstirea Brâncoveanu, mult a ostenit şi mai are', urmată de semnătura părintelui.

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel