Rachetele căzute în Polonia. Hartmann, observație: Craterul era mic. Imposibil ca Rusia să fi trimis așa ceva
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Kevin Burnell)
Sursă foto: Pexels (Kevin Burnell)
H.D. Hartmann susține ideea că rachetele căzute marți, în Polonia, nu ar fi străbătut spațiul aerian al Ucrainei, venind din Rusia. 

Rachetele balistice căzute marți în Polonia au constituit o situație de criză greu de gestionat pentru autoritățile europene, inițial, mai ales că s-ar fi pus problema invocării unor acțiuni de la care cu greu s-ar fi făcut un pas în spate. 

"Craterul era mic. Așadar, racheta nu era una balistică"

”Craterul făcut de o rachetă este mai mare cu cât est racheta în sine este mai mare. Se vedea clar pe filmul de la fața locului - craterul era mic. Așadar, racheta fusese mică, nu era o rachetă balistică. Așadar, ca să ajungă din Rusia în Polonia... Să fim clari: lățimea Ucrainei este de aproximativ 1.000 de kilometri, dacă nu mai mult. Așadar, îți trebuia o rachetă balistică cu rază medie de acțiune - între 1.000 și 3.000 de kilometri. Imposibil ca Rusia să fi trimis așa ceva să atace Polonia.  

"Acolo a fost și o greșeală tehnică"

Pe de altă parte, a fost accident, dar rachetele antiaeriene S300 ale Ucrainein ar fi trebuit să fie spre interiorul Ucrainei - dar rachetele veneau din est spre vest - nu să ajungă pe teritoriul polonez. Presupun că acolo a fost și o greșeală tehnică, din acest punct de vedere, dar bine că s-a rezolvat.

Urmăream atent zona asta de reacții. Unele state au fost mai cumpătate, altele s-au aruncat puțin în vid. Cert este că îi mulțumim lui Dumnezeu că a fost doar un accident. Trebuie să ne pară rău de viața celor doi nevinovați din Polonia care au murit. Efectiv s-au aflat la momentul nepotrivit și destinul acesta le-a fost. 

Ceea ce ne arată acest accident este altceva, pentru că astfel de accidente se pot întâmpla mult mai grav și la nivel mult mai serioase. Se poate întâmpla ca o rachetă balistică rusească de acest tip - cu care ieri Ucraina a fost atacată, rachete extrem de puternice din punct de vedere kinetic - să ajungă pe teritoriul unei țări neimplicate în conflict și să facă ravagii.

"O escaladare tehnică a războiului care trebuie să ne pună serios pe gânduri"

Observăm că există, din cauza acestui război cumplit, momente în care ne întrebăm cum se va termina, pentru că observăm că, deși Hersonul a fost recuperat de către Ucraina, bombardamentele rusești în Ucraina s-au intensificat. Ieri, din punct de vedere kinetic, a fost cel mai puternic bombardament cu rachete rusești asupra Ucrainei din ultimele nouă luni - de la începutul războiului de agresiune împotriva Ucrainei. Așadar, este o escaladare tehnică a războiului și este una care trebuie să ne pună serios pe gânduri”, a spus analistul de politică externă H.D. Hartmann. 

Un avion NATO a urmărit traiectoria rachetei

Un avion NATO care survola spaţiul aerian polonez a urmărit traiectoria rachetei ce a explodat pe teritoriul Poloniei marţi, ucigând două persoane, a relatat miercuri CNN, care citează ca sursă un responsabil militar al Alianţei Nord-Atlantice neidentificat, potrivit EFE.

'Informaţiile serviciilor secrete cu datele radar (ale rachetei) au fost furnizate NATO şi Poloniei', a adăugat laconic acelaşi responsabil militar al NATO postului de televiziune citat. Avioanele NATO efectuează o supraveghere permanentă în jurul Ucrainei de când a început invazia rusă la 24 februarie.

Avionul Alianţei Nord-Atlantice, care survola marţi Polonia, monitoriza prin urmare ceea ce se întâmplă în Ucraina vecină. Potrivit CNN, oficialul NATO nu a spus cine a lansat racheta şi nici de unde a fost trasă. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel