Racheta SpaceX Falcon Heavy, lansată cu succes - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
foto: @SpaceX / facebook
foto: @SpaceX / facebook
 Falcon Heavy, c ea mai puternică rachetă din lume, a fost lansată  cu succes , pentru o călătorie de 1 miliard de ani, marţi, de la Cape Canaveral, Florida, relatează The Mirror.

După două minute și jumătate de la lansare, cele două propulsoare ale rachetei s-au desprins și s-au îndreptat înapoi spre pământ. După doar 8 minute de la lansare, racheta a atins viteza de 23.100 km/h și altitudinea de 178 km.

Falcon Heavy este cea mai puternică rachetă din lume, fiind concepută pentru a avea de două ori capacitatea de ridicare a oricărui alt lansator construit vreodată. Fondatorul Space X, Elon Musk, a declarat că nu credea că totul va deciurge conform planurilor sale. Totuşi, lansarea a fost întârziată cu o oră, din cauza vântului puternic în straturile superioare ale atmosferei.

Racheta a avut ca încărcătură o maşină Tesla Roadster roşie și un manechin purtând un costum spațial care se afla la volan. Elon Musk a spus că în difuzoare va cânta piesa Space Oddity a lui David Bowie.

VIDEO

Pe orbită, câteva sute de milioane de ani

Racheta poate ajunge la aproximativ 400 de milioane de kilometri distanță de Pământ și va avea o viteză de 11 km/s și va avea o orbită eliptică în jurul soarelui asemănătoare cu cea a planetei Marte. "Estimăm că va fi pe acea orbită câteva sute de milioane de ani, poate peste un miliard de ani", a spus Musk într-o conferință de presă. El a adăugat că vor fi trei camere montate pe mașină și acestea vor oferi imagini ”epice” ale spațiului.

[citeste si]

Falcon Heavy, care are 70 m înălțime, este, în esență, formată din trei vehiculele Falcon 9 de la SpaceX, care sunt legate între ele. Dar configurația triplu-booster a cerut o serie de modificări specifice, inclusiv o întărire a rapelului central de bază. Ea poate transporta până la maximum 64 de tone pe orbita Pământului, aproximativ 8 elefanţi, după cum precizează sursa citată.

Falcon Heavy poate ridica mai mult de două ori sarcina utilă a celui mai apropiat vehicul operațional, Delta IV Heavy, operată de concurentul american United Launch Alliance, la o treime din cost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel