Rachetă balistică Coreea de Nord. Detaliul descoperit de experți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Kim Jong-un
Kim Jong-un
Experții au descoperit un detaliu important în cazul rachetei balistice lansată astăzi de Coreea de Nord. 

După analiza fotografiilor, experții militari au concluzionat un aspect inedit: Coreea de Nord a utilizat un camion chinez vândut inițial pentru transportul lemnului pentru a transporta și a construi racheta balistică care a fost lansată cu succes marți.

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a arătat un camion mare vopsit în camuflaj militar care transporta racheta. Începând cu anul 2006, Națiunile Unite au interzis transportul de hardware militar către Coreea de Nord, dar controlul echipamentelor și vehiculelor care au aplicații militare și civile "cu dublă utilizare" nu a fost atât de strict.

Vehiculul a fost importat din China pentru uz civil de către Ministerul de Externe nord-coreean, potrivit unui raport din 2013 al comisiei Națiunilor Unite. Odată cu lansarea de marți, camionul a fost văzut pentru prima oară într-o operațiune militară în imagini publicate de agenția coreeană de stat.

China, cel mai mare partener comercial al Coreei de Nord și unicul său aliat major, este sub presiunea accentuată din partea președintelui Donald Trump, care a declarat că eforturile chineze de a stopa programele de armament din Coreea de Nord au eșuat, relatează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel