Rachetă antiaeriană doborâtă în Belarus. Autorităţile spun că este de provenienţă ucraineană
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
sursa: Agerpres
sursa: Agerpres
O rachetă antiaeriană a fost doborâtă deasupra Belarusului. 

Belarusul l-a convocat joi pe ambasadorul ucrainean la Minsk pentru "a protesta împotriva unui tir cu rachetă" S-300 "de pe teritoriul Ucrainei în direcţia celui al Belarus", pe care Ministerul Apărării belarus a anunţat mai devreme că l-a interceptat în regiunea Brest, relatează AFP şi Reuters.

"Partea belarusă a cerut desfăşurarea imediată a unei anchete aprofundate privind consecinţele acestui tir cu rachetă, pedepsirea celor responsabili şi luarea de măsuri globale pentru a împiedica pe viitor astfel de incidente, care ar putea avea consecinţe catastrofice", a precizat diplomaţia belarusă într-un comunicat.

Ministerul Apărării din Belarus a anunţat că a doborât o rachetă ucraineană S-300 joi dimineaţă, în timpul unuia dintre cele mai ample atacuri cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei de la începutul războiului.

Comisarul militar al regiunii Brest, Oleg Konovalov, a minimalizat incidentul într-o înregistrare video postată pe social media de agenţia de ştiri de stat BelTA, afirmând că localnicii "nu au absolut nimic de care să se teamă". "Din nefericire, astfel de lucruri se întâmplă", a adăugat el în postare.

El a comparat incidentul cu cel din noiembrie, când o rachetă S-300 trasă de forţele aeriene ucrainene a ajuns pe teritoriul Poloniei, provocând temeri privind o escaladare a conflictului care au fost rapid dezamorsate.

Un purtător de cuvânt militar ucrainean a recunoscut că racheta este una ucraineană rătăcită, precizând că incidentul "nu este nimic ciudat, ci rezultatul apărării aeriene" şi ceva care "s-a întâmplat nu o singură dată".

S-300 este un sistem de apărare aeriană din era sovietică utilizat atât de Rusia, cât şi de Ucraina, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel