Răcește rapid pastele fierte, fără să le treci prin apă. Iată cum trebuie să procedezi
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 05 iul 2022, 17:34
WhatsApp
Răcește rapid pastele fierte, fără să le treci prin apă. Iată cum trebuie să procedezi. Sursa - Pexels
O porție cu paste delicioase și proaspăt preparate este exact ceea ce ai vrea să servești la cină. Dar cum să răcești rapid pasele fierte, fără a le trece prin apă?  

În zilele de vară, dorim să servim preparate bune, care ne înviorează și ne înveselesc. În același, timp, trebuie să fie sățioase și gustoase. Salatele reci, brânza, sandvișurile, legumele și fructele nu lipsesc, în această perioadă, de pe mesele noastre. Printre aceste preparate se afla și pastele.

Pizza ușoară din dovlecei, gata în 10 minute. Este atât de savuroasă, încât o vei prepara în fiecare zi

Apropo de pastele reci, vă oferim câteva idei pentru a le face gustoase, irezistibile și originale. În primul rând, pastele fierte nu se trec niciodată prin apă rece, deoarece se elimină stratul de amidon, iar sosurile nu se vor mai lega perfect de ingredientul nostru principal.

Așadar, cum putem răci rapid pastele, având în vedere că nu vrem cu adevărat să așteptăm prea mult?  

G Ad:

Nu mai aruncați saramura din borcanul cu măsline: acest lichid înlocuiește un produs scump 

Ei bine, odată ce pastele au fost scurse, vă recomandăm să le mutați într-un bol rece, în care le veți amesteca cu sosul.  Adăugați și un strop de ulei de măsline pentru a preveni lipirea pastelor, pe măsură ce se răcesc.

Umpleți, apoi, un recipient mare cu apă rece și cuburi de gheață și scufundați în el bolul cu paste. Evident, aveți grijă ca apa să nu ajungă în paste. Lăsați bolul scufundat în apă rece până când pastele se vor răci. Trucul chiar funcționează foarte bine. 

 

BONUS. Lasagna cu dovlecei și sos bechamel: este ușoară și gustoasă, iar o porție are 300 de calorii 

 

Lasagna este unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare ale italienilor și nu numai. Vă propunem deci să preparați acest fel într-o versiune ușoară, cu puține calorii. 

Rețeta este foarte simplă și rapidă de pregătit. De asemenea, este bună și pentru cei care urmează o dietă, dar doresc să se delecteze cu ceva gustos și sărac în calorii.

Iată ingredientele de care aveți nevoie:

3 dovlecei de dimensiuni medii, tăiați în rondele, 

3 cartofi mijlocii tăiați în rondele, 

1 lingură de ulei de măsline,

1 lingură de parmezan ras,

100 grame șuncă tăiată cubulețe,

100 grame mozzarella ușoară tăiată cubulețe,

sare după gust.

Cu acest truc, orice avocado se va coace în doar 10 minute: încearcă-l și nu vei regreta 

Pentru bechamel:

45 grame amidon de porumb; 

jumătate de litru de lapte; 

nucșoară după gust;

sare și piper.


Legume delicioase la cuptor, gata în 10 minute: rețeta pe care chiar și copiii o vor adora 

 

Lasagna cu dovlecei. Pregătirea 

 

Feliați dovleceii în rondele, apoi presărați-i cu sare pentru a se scurge bine de apa pe care o conțin. Luați o tavă dreptunghiulară pe care o ungeți cu ulei de măsline. Acum așezați primul strat de dovlecei și presărați totul cu un strat de parmezan. Adăugați apoi un strat de mozzarella tăiată cubulețe și  un strat de șuncă.

Păstrează cuțitele într-un recipient cu orez: trucul bunicii te va cuceri

Următorul strat va fi de cartofi feliați. Nu uitați că legumele trebuie să fie crude. Apoi așezați, peste cartofi, al doilea strat de parmezan, cuburile de mozzarella și cele de șuncă. Apoi adăugați un strat de dovlecei. Continuați așa  până când terminați toate ingredientele.

Între straturile de legume nu uitați să adăugați și câte două-trei linguri de sos bechamel. La final, presărați parmezan și bucăți de mozzarella și dați tava într-un cuptor ventilat, la 180 de grade, timp de aproximativ 60 de minute.

Tartă bicoloră: o rețetă rapidă pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie

Apoi scoateți lasagna din cuptor și lăsați-o să se odihnească un minut. Asigurați-vă că suprafața este aurie și crocantă înainte de a servi această lasagna gustoasă. Poftă bună!

Cum se prepară sosul bechamel

Se toarnă laptele într-o crăticioară, apoi se da în clocot și se adaugă nucșoara, amidonul de porumb, sare și piper. Amestecând mereu, se lasă la foc mic până se îngroașă. În acel moment aragazul se stinge fără a se opri amestecarea: în acest fel sosul bechamel se răcește mai repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro